Évtizedek óta nem látott csoda a World Seriesben • SportTV

Évtizedek óta nem látott csoda a World Seriesben

2021. 10. 30. 07:48    
Olvasási idő: < 1 perc

Az Atlanta Braves szinte tökéletes játékkal 2-0-ra megverte a Houston Astrost a World Series harmadik meccsén, és összesítésben 2-1-re vezet. A meccs hőse a hazaiak újonc dobója, Ian Anderson volt.

Már-már történelmi léptékűre sikeredett az Atlanta Braves 22 év utáni első hazai World Series-mérkőzése. Nem is annyira amiatt, hogy a gárda a Houston Astros elleni 2-0-val megszakította a nagydöntőkben ötmeccses hazai kudarcsorozatát, hanem amiatt, hogy hét inningen keresztül a dobói ütést sem engedtek a riválisnak. A World Seriesben 1976 óta nem volt példa ilyen hosszú no-hit kísérletre, akkor Jim Lonborg (Boston Red Sox) a St. Louis Cardinals ellen 7 2/3 inningig húzta ütés nélkül.

Most a nyolcadik játékrész elején a csereként beálló Aledmys Díaz törte meg a lendületet, ő Tyler Matzek dobásából ért el single-t, viszont a pontszerzéshez ez is kevésnek bizonyult. Később ugyanis Matzek parádézott, majd a closer Will Smith lezárta a meccset, összesítésben 2-1-e vezetéshez segítve a Bravest.

A hős egyértelműen Ian Anderson, a kezdő dobó volt, aki újoncként, öt inningen keresztül, 76 dobással „lefagyasztotta” a Houston ütőit. A World Seriesek történetében rajta kívül összesen egy dobó volt, aki legalább öt inninget lehozott kapott ütés nélkül: Don Larsen, a New York Yankees legendája 1956-ban a Los Angeles Dodgers ellen tökéletes meccset, úgynevezett perfect game-et teljesített! Talán ezért is volt meglepő, midőn Andersont öt inning után lecserélte Brian Snitker menedzser. (Most Anderson után A.J. Minter és Luke Jackson is nullázott egy-egy inninget, így jött össze a hibátlan hetes.)

Anderson igazi rájátszásbeli menőnek tűnik eddig, hiszen nyolc meccse volt a playoffban, ezeken a találkozókon (illetve 35 2/3 inningen keresztül) összesen 1.26-os ERA-t (9 inningre vetítve ennyi pontot tudtak szerezni ellene) hozott össze, ami a statisztika 1913-as bevezetése óta a második legalacsonyabb. A dobók közül karrierje első nyolc playoffmérkőzésén csak Orlando Hernández ért el nála alacsonyabb (1.22) ERA-t, míg Cliff Lee pontosan ugyanennyit.

A Sport2-n szombatról vasárnapra virradóra, 2 órától élőben közvetítjük az Atlanta Braves-Houston Astros World Series 4. mérkőzését.

Cookie beállítások