Házi negyeddöntők Amszterdamban • SportTV

Házi negyeddöntők Amszterdamban

2021. 10. 31. 13:36    
Olvasási idő: 2 perc

Két egy nemzetbeli negyeddöntőt vívnak az AFAS Live csarnokban Amszerdamban a World Series of Darts döntőjén.

Van Gerwen: újabb tornagyőzelem előtt otthon?

A több színhelyes sorozatverseny a Covid miatt gyakorlatilag két viadalosra rövidült, meg tudták rendezni a Nordic Darts Masterst Koppenhágában. Annak a negyeddöntősei Amszterdamra is meghívást nyertek, négyenként „egészítették  ki” a mezőnyt. Meghívták a világranglista legjobb négyét (a kik a koőőenghágai 8-ban nem szerepeltek), 4 nemzetközi klasszist, négy holland játékost, és még 4 dartost, akik kól szerepeltel a tour-kátyákért rendezett október 18-i barnsley-i viadal legjobbjai közül.
Ha már az „házi viadaloknál” tartunk, az első két körben – amíg a mezőny 16-ra, majd 8-ra szűkült, három egy nemzetbeli öszecsapást láthattak a nézők a 6 nyert legig tartó meccseken. Az elsőkörben a két angol küzül Mervyn King nem kis meglepetésre 6–0-ra lelépte James Wade-et – aztán a másodikfordulóban a 8. kiemelt Madars Ramát is vesztett leg nélkül ejtette ki! Ugyancsak a 16 közé jutásért két holland is megmérkőzött, Dirk van Duijvenbode 100 közeli átlaggal (98.12) 6–2-re múlta felül Jeffrey de Zwaant, aztán ugyanennyire maradt alul a világelső Gerwyn Price-tól.
A nyolcaddöntőben is volt egy házicsata, egy másik holland: az első kiemelt Michael van Gerwen (a koppenhágai győzelemmel érdemelte ki a státust) 6–2-re verte meg Maik Kuivenovent.

A sorolás a negyeddöntőre két további házi csatát irányzott elő – s az egyik sem angol vagy holland! A felső ág alsó negyeddöntője a két zseniális walesi-é, Gerwyn Price és Jonny Clayton októberben majortorna-döntőt vívtak, méghozzá a World Grand Prix-jét, amelyet nagy meglepetésre Clayton nyert meg, elég nagy különbséggel, 5–1-re (szettekre játszottak). Az alsó ágon is az alsó meccs a helyi rangadó, a roppant tapasztalt Kim Huybrechts és a roppant fiatalon is már rég top 10-es Dimitri van den Bergh között.
A két ne egy nemzetbeli csata: az élkiemelt MVG a legveszteség elleni Kinggel csap össze és lesz egy olyan párosítása, amelynek egyik tagja sem volt kiemelt a verseny előtt: a lengyel Krzysztof Ratajski a német Gabriel Clemens (6–3) és a viadal hölgysztárja, Fallon Sherrock (6–1) legyőzésével kvalifikálta magát oda, ellenfele pedig egy hazai reprezentáns Niels Zonneveld, aki két nagyágyút, Dave Chisnallt (6–3), majd a kétszeres világbajnok Gary Andersont (6–4) tüntette el a mezőnyből.
A negyeddöntő – majd az első elődöntő és a finálé – mérkőzéseit már 10 nyert legre játsszák.

DARTS WORLD GRAND PRIX. Sport1 12:45 a negyeddöntő mérkőzései (kommentátor: Gyulai Miklós, szakkommentátor: Ziegenhám Medárd); Sport1 19:00 elődöntő és döntő  (kommentátor: Gyulai Miklós, szakkommentátor: Vereczkey Lajos)