Brooklynban szólt az MVP-MVP rigmus Steph Currynek • SportTV

Brooklynban szólt az MVP-MVP rigmus Steph Currynek

2021. 11. 17. 19:17    
Olvasási idő: 2 perc

A szezon előtt a fogadóirodák és a szakértők is a Brooklyn Netst tartották a bajnoki cím egyik legfőbb esélyesének az NBA-ben, még Kyrie Irving kálváriája ellenére is. Ehhez képest a Golden State Warriors vezeti a ligát, és a Brooklyn Nets edzője, Steve Nash azt nyilatkozta a két csapat tegnapi mérkőzése után, hogy a Nets még nincs a Warriors szintjén. A brooklyni közönség szerint Steph Curry az MVP.

33 évesen is egyértelműen NBA-formában van. (Fotó: Getty Images)

A Golden State Warriors a ligaleső 12-2-es győzelmi mutatóval. A 2021-22-es NBA-szezonban, ahol a legutóbbi játéknapon igazán tekintélyt parancsoló 117-99-es győzelmet aratott:

A meccs legjobbja ki más lett volna, mint Steph Curry, aki 37 pontot és 9 hármast dobott, leszedett 7 lepattanót, adott 5 gólpasszt és szerzett 2 labdát. 28 perc alatt.

Őrületes. Az is az, hogy idegenben, Brooklynban szólt az MVP-MVP rigmus Currynek.

Steve Nash a meccs után tényleg azt nyilatkozta, hogy a Kevin Durantet és James Hardent soraiban tudó Nets nincs egyelőre ennek a Warriorsnak a szintjén, sok dolguk van, fejlődniük kell csapatként, és bízik benne, hogy a szezon végére sikerül majd orvosolni a problémákat. A nets 10-5-tel áll a keleti konferencia harmadik helyén pillanatnyilag a Wizards és a Bulls mögött.

Tehát még egyszer, a 2010-es évek szupercsapata, a Golden State Warriors a ligaelső. Steph Curry egyértelműen MVP-formában játszik, Draymond Green karmesterként vezényli a védekezést, és egyfajta verbális vezére a csapatnak, Andrew Wiggins kiegyensúlyozott teljesítményt nyújt, Jordan Poole meghálálja a bizalmat, Damion Lee és Kevon Looney teszi a dolgát, Andre Iguodala visszatért egykori sikerei színhelyére. A lényeg pedig itt jön: a Splash Brothers másik tagja Klay Thompson és a 2020-as draft második választottja, James Wiseman még rehabilitálódik. Mégis milyen lesz ez a csapat, ha ők is visszatérnek?

Lesz NBA a Sport TV-n ezen a héten is bőven:

Pénteken hajnalban a Denver Nuggets – Philadelphia 76ers meccsel jelentkezünk majd, szombaton a New York Knicks – Houston Rockets, vasárnap pedig a Los Angeles Clippers – Dallas Mavericks mérkőzés kerül képernyőre. Lesz Alley-oop, lesz Trash Talk és NBA Action is.

Trash Talk: november 18., csütörtök 22:30, Sport1 (élő);

Denver Nuggets – Philadelphia 76ers: november 19., péntek 3:00, Sport1 (élő); 17:00, Sport2; 20:00 (felv.), Sport1 (felv.)

New York Knicks – Houston Rockets: november 20., szombat 23:00, Sport2 (élő)

NBA Action: november 21., vasárnap 11:15, Sport1

Alley-oop: november 21., vasárnap 19:00, Sport1 (élő)

Los Angeles Clippers – Dallas Mavericks: november 21., vasárnap 23:00, Sport1