DeMarcus Cousins a Milwaukee Buckstól kap újabb esélyt • SportTV

DeMarcus Cousins a Milwaukee Buckstól kap újabb esélyt

2021. 11. 29. 18:26    
Olvasási idő: 2 perc

Ez két szempontból is meghatározó: 1. Boogieval nem jön a szerencse már 2018-óta; 2. Hihetetlen, hogy a liga egykori egyik legjobb centere csak olcsó, nem garantált szerződésekhez jut manapság. Bízzunk benne, hogy a Bucksnál helyére kerülnek a dolgai.

DeMarcus Cousins legutóbb a Los Angeles Clippersben szerepelt. (Fotó: Getty Images)

Az ESPN-es Adrian Wojnarowski forrásaitól tudjuk, hogy Boogie Las Vegasban privát edzésen vett részt, amit a Milwaukee Bucks asszisztense, Darvin Ham vezényelt neki, majd együtt vacsorázott vele, Milt Newton segéd GM-mel és Ryan Hoover játékosmegfigyelővel. A megegyezés megszületett, és ma alá fogja írni nem garantált szerződését. Be még nem jelentették, de Giannis Antetokounmpo már elsütött egy szóviccet twitteren a témában:

„Hogyan táncoltathatsz meg egy zsebkendőt? Adj neki egy kis Boogie-t!” – A boogie angolul jelenti a bugit, és használják az orrváladékra is a kifejezést. És persze ez DeMarcus Cousins beceneve.

Cousins 2014 és 2018 között a liga egyik legjobb centere volt, négyszeres All-Star, és kétszer bekerült be az All-NBA második csapatba is, azonban 2018-ban elszakadt az achillese. Az egyik legszerencsétlenebb pillanatban jött számára ez a sérülés, hiszen a szakadás előtt All-Star formában játszott a New Orleans Pelicansben Anthony Davis mellett, és éppen útban volt ahhoz, hogy 2018 nyarán egy maximum vagy ahhoz közeli szerződést kapjon. Azonban a nagy pénzeső helyett a Golden State Warriors egy kevésbé hízelgő egyéves szerződést írt vele alá, és ez történt időrendben:

  • január 26-án szakadt el az achillese a bal lábában.
  • A Warriors szerződtette 2018 nyarán, de a 2019-es rájátszásban a négyfejű combizma a bal lábában sérült. A döntőre vissza tudott térni, de a Raptors elleni fináléban kidőlt Kevin Durant (achilles-szakadás) és Klay Thomspon (keresztszalag) is. A döntőt a Raptors nyerte.
  • 2019 augusztusában már a Lakers játékosa volt, amikor elszakadt az elülső keresztszalag a bal térdében.
  • Februárban, a koronavírus kirobbanása előtt kirakta a Lakers a keretéből, így a keret tagjaként sem szerzett bajnoki címet a buborékban.
  • A Houston Rocketnél kezdte meg a 2020-21-es szezont, ám a texasiak inkább a fiatalokat szerették volna játszatni így kitették a keretből.
  • A Clippers a bajnoki cím egyik esélyese volt az előző szezonban, de legjobbja, Kawhi Leonard keresztszalag-szakadás miatt kidőlt a rájátszás második körében, így a Clippers a nyugati döntőben alulmaradt 4-2-re a Phoenix Sunsszal szemben.
  • A közelmúltban a Denver Nuggets és egy másik nyugati csapat is érdeklődött iránta, de a Milwaukee Bucks lesz pályafutása következő állomása.

A Milwauke Bucksnál mélyíteni szeretnék a magasember-posztot, mert Brook Lopez hátproblémákkal küzd, ezért lehet nekik jó választás a még mindig csak 31 éves Boogie. Csak legyen több szerencséje neki új csapatában! A szerződése nem lesz garantált, és január 7-ig dönthet úgy a bajnoki címvédő, hogy véglegesíti azt.

Az NBA-ben nem csak Milwaukeeban zajlik az élet, hanem a Sport TV-n is:

Csütörtök éjjel egy jó kis New York Knicks – Chicago Bulls keleti csemege vár ránk, illetve szombaton és vasárnap csodálatos időpontban egy New York Knicks – Denver Nuggets és egy Cleveland Cavaliers – Utah Jazz találkozó is. Emellett lesz Alley, Trash Talk és NBA Action is.

Trash Talk: december 2., csütörtök 22:30, Sport1 (élő)

New York Knicks – Chicago Bulls: december 3., péntek 01:30, Sport1 (élő); 22:30, Sport1 (felv.)

New York Knicks – Denver Nuggets: december 4., szombat 19:00, Sport2 (élő)

NBA Action: december 5., vasárnap 13:00, Sport1

Alley-oop: december 5., vasárnap 20:30, Sport2 (élő)

Cleveland Cavaliers – Utah Jazz: december 5., vasárnap 21:30, Sport2 (élő)