Nagyon közeleg Klay Thompson visszatérése • SportTV

Nagyon közeleg Klay Thompson visszatérése

2021. 11. 30. 18:20    
Olvasási idő: 2 perc

2,5 éve, 2019. június 13-án láttuk utoljára Klay Thompsont NBA-meccset játszani, de közeleg a visszatérés pillanata. Már 5 az 5 ellen játszik, és a Santa Cruz Warriors (a Golden State Warriors G-ligás csapata) edzéseit látogatja. Ahonnan videók és képek kerültek fel twitterre.

Már nem kell sokat várni, és Klay Thompsont tétmeccsen is látjuk majd Warriors-mezben. (Fotó: Getty Images)

Hatalmas bajban van a Golden State Warriors, mert két meghatározó játékos is hosszabb rehabilitációját tölti…Normál esetben így kezdődne egy ilyen cikk, ami Klay Thompson (és James Wiseman) hiányáról szól, azonban a Golden State Warriors 18-2-es mérleggel ligaelső éppen…Pedig tényleg nem játszik az a Klay Thompson, aki a Warriors-dinasztia egyik alappilére volt, és James Wiseman, aki papírforma szerint a csapat kezdőcentere lenne. De most maradjuk Thompsonnál, akire már nagyon hosszú ideje várunk!

A 2019-es NBA-döntő hatodik meccsén szakította el az elülső-keresztszalagját a bal lábában, majd miközben dolgozott a rehabon, a 2020-21-es szezon előtt a jobb achillesét is. Mindkettő súlyos, legalább egyéves kihegyéssel járó sérülés, így immár közel 900 napja nem játszott NBA-meccset. Nagyon nehéz időszakon van tehát túl, ezért volt nagyon jó azt olvasni, hogy már 5-5 ellen is játszhat edzésen, és ezért fantasztikus azt videón is látni, hogy a Santa Cruz Warriors edzésein ténykedik. Merthogy a Wiseman és ő jelenleg a G-Ligás csapathoz lett küldve rehabilitációs célzattal. A tréningen készült videók pedig felkerültek a twitterre:

„Utálom azt a kifejezést használni, hogy ’Alig várom!’, mert én szeretem megélni a jelen pillanatait, de most tényleg alig várom. Tényleg élvezem, hogy Warriors lehetek.”

Aki esetleg az elmúlt 2 és fél évben kezdte el követni az NBA-t, annak érdemes lehet talán felsorolni Klay Thompson eddigi eredményeit és erényeit:

  • 3-szoros bajnok
  • 5-szörös All-Star
  • 2-szeres All-NBA
  • 1-szeres All-Defensive csapattag
  • 1-szeres olimpiai bajnok
  • 1-szeres világbajnok
  • Az aktív játékosok között ő céloz a negyedik legjobban a triplavonalun túlról, és ő dobta a nyolcadik legtöbb hármast.
  • A liga egyik legjobb fej játékosa.

Karrierátlaga 19,5 pont, de a sérülését megelőző öt szezonban mindig 20 pont felett átlagolt. Steph Curryvel ketten alkotják a Splash Brotherst, a triplát 615 NBA-meccsén 41,9 százalékkal dobta. 2014-től 2019-ig zsinórban öt döntőn játszott, és nem mondott butaságot, amikor hangot adott annak, hogy a liga történetének 75 legjobbja között lenne a helye. Szóval a 18-2-vel álló Warriors valamikor karácsony környékén ezzel a fickóval egészül majd ki, és mi ezt mindnyájan nagyon várjuk.

Ahogyan a Sport TV NBA-közvetítéseit is. Ezen a héten például ezeket a meccseket és műsorokat:

Trash Talk: december 2., csütörtök 22:30, Sport1 (élő)

New York Knicks – Chicago Bulls: december 3., péntek 01:30, Sport1 (élő); 22:30, Sport1 (felv.)

New York Knicks – Denver Nuggets: december 4., szombat 19:00, Sport2 (élő)

NBA Action: december 5., vasárnap 13:00, Sport1

Alley-oop: december 5., vasárnap 20:30, Sport2 (élő)

Cleveland Cavaliers – Utah Jazz: december 5., vasárnap 21:30, Sport2 (élő)

Cookie beállítások