Anderson a tripla 20-ak királya • SportTV

Anderson a tripla 20-ak királya

2022. 01. 01. 09:57    
Olvasási idő: < 1 perc

Talán kevesen hinnék, de a PDC-vb-n még álló nyolcas fogatból 2017 óta Gary Anderson dobta a legpontosabban a tripla 20-akat, illetve három vb-negyeddöntős abszolút csúcsnak is társbirtokosa.

Christopher Kempf, a PDC statisztikusa két érdekes „adathalmazzal” is jelentkezett a szombati negyeddöntők előtt. Egyrészt megnézte, a tábla egyes szegmenseiben (már amelyeknél akadt értelmezhető méretű minta) 2017 óta ki volt a legpontosabb a még álló nyolc versenyző (James Wade, Mervyn King, Luke Humphries, Gary Anderson, Peter Wright, Callan Rydz, Gerwyn Price, Michael Smith) közül. A legnépszerűbb mezőt, a tripla 20-at Anderson találta el a legnagyobb biztonsággal, ahogyan a szimplát is, ugyanakkor a kiszállózásnál kiemelten fontos dupla 20-at Price dobta a legjobb százalékkal. A szimpla és a tripla 19-en is ők ketten osztoztak (Gary vitte a nagyobb értéket), sőt, a skót a bullnál is benne van az első kettőben, hiszen a 25-öst ő dobta a legjobban, a ötvenest viszont Wade. Még az egyik legnépszerűbb kiszállónál, a D16-nál érdemes megállni egy pillanatra, ezen a területen Wright vitte el a pálmát.

Fotó: https://twitter.com/ochepedia

A másik táblázatban az általa kiválasztott 15 legfontosabb kategória vb-negyeddöntős csúcsait nézte végig. Ezek közül négyet tart olyan játékos, akit láthatunk szombaton, igaz, Wright szívesen lemondana arról, hogy ő veszített a legmagasabb átlaggal a legjobb nyolc között. Gary Anderson a 2017-es tornán látott, Dave Chisnall elleni mérkőzésével (riválisával közösen) három rekordnak is a gazdája: a legmagasabb kombinált átlagé, a legtöbb 171 és 180 közötti pontértéké, valamint az egy legre átlagosan jutó 170 feletti produkcióé.

Fotó: https://twitter.com/ochepedia

Délutántól jöhetnek az új rekordok!

A Sport TV-n 13:30-tól és 20:30-tól élőben közvetítjük a PDC-világbajnokság negyeddöntőjének mégy mérkőzését.