941 nap után ma este visszatér Klay Thompson és a Splash Brothers • SportTV

941 nap után ma este visszatér Klay Thompson és a Splash Brothers

2022. 01. 09. 17:04    
Olvasási idő: 3 perc

A Golden State Warriors 2019-es nagydöntőjében a szerencse teljesen elpártolt a csapattol, az ötödik meccsen Kevin Durant dölt ki hosszabb időre, a hatodikon Klay Thompson. Utóbbi kálváriája ezt követően 941 napig tartott, és ma este ér véget.

Jó lesz újra látni a nagy párost. (Fotó: Getty Images)

Ma este minden Klay Thompsonról szól az NBA-ben. Miért? Hát ezért:

„Dub Nation, visszatértem.”

Illetve egy instagram-poszt:

„Talán segítségetekre lehetek!” – Egy jelenet a Space Jam első részéből.

Ebből most már hivatalosan is kiderült, amit már sejtettünk, a Cleveland Cvaliers elleni ma esti mérkőzésen Klay Thompson visszatér a Golden State Warriorsban. Újra összeáll a Splash Brothers. Erre 941 napot vártak a szurkolók, és várt elsősorban Klay Thompson. Hiszen a 2019-es NBA-döntő hatodik mérkőzését a Toronto Raptors ellen 2019. június 13-án rendezték.

Azon a találkozón Thompson keresztszalagja szakadt el, így biztossá vált, hogy kihagyja a komplett 2019-20-as szezont. A Warriors becsületére legyen mondva, hogy a térdsérülés után is adott egy 190 millió dolláros maximum szerződést a közönségkedvenc triplaspecialistának.  A buborékba a Warriors nem jutott el, így Thompsonnak ott esélye sem lett volna pályára lépni. 2020 szeptemberében megkezdte a felkészülést a Warriors-szal, de novemberben jött a hír, hogy az a térdsérülése után az achillese szakadt el. Ez az a sérülés, amiből Kevin Durant parádésan tért vissza, de például DeMarcus Cousins kálváriája is ezzel kezdődött, illetve Kobe Bryanttel is ez történt még 2013-ban. Ez azt jelentette, hogy a 2020-21-es kiírásban sem lépett pályára. A 2021-22-es rajt előtt úgy becsülték, hogy karácsony körül látjuk majd ismét pályán, és olyan sokat nem tévedtek, hiszen végül január 9-én, a Cleveland Cavaliers ellen látjuk majd újra a Warriors mezében.

Aki picit is ismeri Klay Thompson történetét, pontosan tudja, milyen komoly megpróbáltatás lehetett neki ez a több, mint 2,5 év. Ő egy olyan fickó, akinek a kosárlabda az élete, egyszerűen rajong a játékért, és minden megmozdulásából arra lehetett következtetni, hogy majd szétrobban a vágyakozástól, hogy újra pályára lépjen. Ezért nagy dolog, hogy eljött ez a nap, és hogy Steve Kerr elmondta, kezdőként fog rá számítani.

Sok év telt el Thompson utolsó hivatalos meccse óta. Például

  • Zion Williamson és Ja Morant még nem volt NBA-játékos.
  • Giannis Antetokounmpónak még nem volt MVP-díja, főleg nem bajnoki címe.
  • Még nem hallottunk a koronavírusról, így az NBA-borék előtt járunk jóval.
  • A Golden State Warriors Oaklandből, az Oracle Arenából San Franciscóba, a Chase Centerbe költözött.

Nehéz megmondani, pontosan milyen formában fogjuk látni, hiszen nagyon komoly sérülésekről van szó, amelyek például Cousins esetében (ugyan fordított sorrendben, de) azért komoly formahanyatlást eredményeztek. Vesztett a fizikumáról. Bár Thompson nem feltétlenül a fizikumából élt eddig sem, hanem a dobásaiból, ha akarna, le tudna pár pattintással hozni egy meccset úgy, hogy 30-40-50 vagy akár 60 pontot dob (alább a példa). A csapattársak már nagyon várják, és állítólag a formája kiváló, Juan Toscano-Anderson azt mondta, a szombati edzésen 43 másodperc alatt 12 pontot dobott a vajkezű mesterlövész. De kinek hiányozna a legjobban, ha nem testvérének, a másik Splash Brothernek, Steph Currynek (aki az alábbi videót narrálta), akivel 2011 óta csapattársak:

Akik esetleg az elmúlt 2,5 évben lettek NBA-rajongóknak, és nem ismernék, azoknak röviden összefoglalnánk, ki is az a Klay Thompson:

A Sport TV-nél mi is megünnepeljük a nagy visszatérést, és hajnalban élőben közvetítjük majd a Golden State Warriors – Cleveland Cavaliers meccset, illetve előtte egy Los Angeles Clippers – Atlanta Hawks meccset is, és még az Alley-oop is érkezi Csabival és Bazskábal.

Alley-oop: január 9., vasárnap 20:30, Sport1 (élő)

Los Angeles Clippers – Atlanta Hawks: január 9., vasárnap 21:30, Sport1 (élő)

Golden State Warriors – Cleveland Cavaliers: január 10., hétfő 2:30, Sport1 (élő); 15:00, Sport2 (felv.); 20:30, Sport1 (felv.)