Folytassa, Győr és Magyaróvár! • SportTV

Folytassa, Győr és Magyaróvár!

2022. 01. 15. 16:29    
Olvasási idő: 2 perc

Két nyugat-magyarországi női kupacsapatunk lép pályára szombat délután, mindketten jelenleg százszázalékosak BL-, illetve El-csoportjukban. A különbség „csupán” annyi, hogy a Győr 8, az Óvár egy mérkőzését nyerte meg a 2021–22-es kupakiírásban.

Stine Oftedal jó mérkőzést és győri győzelmet vár (Fotó: ehfcl.com)

GYŐR–METZ
A győri együttes valamennyi találkozóját megnyerte eddig. Metzben 33–29-re győzött, házigazdájára az első vereséget mérve. Az Audi ETO nemcsak pontokban, gólokban is a legjobb: 278-szor talált a kapuba, ami
34.75-ös meccsenkénti átlagnak felel meg. A 3. helyzett Metznek négy ponttal van kevsebbje a z ETO-nál, de eddig minden idegenbeli meccsét megnyerte.
„A világbajnokság után jó érzés újra a klubcsapatunkkal dolgozni. Talán a ritmusunk még nem olyan, mint szeretnénk, de mindent megteszünk első 2022-es győzelmünkért. A Metz erős és dinamikus csapat. Legutóbb szoros meccset játszottunk vele, gondolom, most is az lesz. Ez az egyik legjobb mérkőzés lesz” – nyilatkozta az EHF BL-honlapján az immár háromszoros világbajnok
norvég irányító Stine Oftedal, a győriek egyik szuperklasszisa.

LOKOMOTIVA ZAGREB–MOSONMAGYARÓVÁR

Gyurka János (Fotó: mkcse.hu)

Históriája első kupameccsén múlt héten magasra tette maga előtt a lécet a mosonmagyaróvári kézilabdacsapat. Legerősebbnek vélt riválisát, a francia Besancont remek játékkal, négy góllal győzte le, s ezzel meg is jött a szurkolóinak étvágya. Már mindenki arról beszél, a továbbjutás, a negyeddöntőben sem elérhetetlen a kupaújonc számára. A másik mérkőzést a horvát fővárosban játssza a csapat, a Lokomotivával, mely déli szomszédunk második számú együttesének számít, amely hat játékost is adott a vb-n szereplő, jól rajtoló, de végül csak a 18. helyen végző válogatottba.

Az óváriak mestere, az egykor játékosként vb-ezüstérmes, olimpiai 4. klasszis higgastan elemzett, mikor a zágrábi ellenfélről és a mérkőzés esélyeiről kérdezték.:
„Idegenben folytatjuk az Európa-liga sorozatot a nagy hagyományokkal bíró HC Lokomotíva Zagreb ellen, amely most vezeti a horvát bajnokságot. A járvány miatt a csoportmérkőzések első körében ők nem léptek pályára így kevesebb az információnk az aktuális formájukról. Abban azonban biztosak vagyunk, hogy Nenad Sostaric mester alaposan fel fogja készíteni a csapatát és a mérkőzéseik felvétele azt is megmutatta, hogy a Dom Sportovába bizony nem győzni járnak az ellenfelek. Összeszokott csapatuk van, képzett kézilabdázókkal, akik fegyelmezetten, pontosan játszanak, harcolnak, küzdenek minden labdáért, hogy hibára kényszerítsék az ellenfelüket. Mi játékban vagyunk, de nehéz megjósolni, hogy ez mennyiben lesz előny vagy hátrány a következő nemzetközi mérkőzésünk szempontjából. Azt ugyanis hamar megtapasztaltuk, hogy a párhuzamos hazai és nemzetközi terhelés nem könnyű egy olyan fiatal csapat számára, mint amilyen a mi csapatunk. Feldolgoztuk, átbeszéltük a balul sikerült budaörsi mérkőzést, amelyen kiderült, hogy csak az ilyen téren már tapasztalattal bíró Tóth Gabi tudta a terhelést kezelni. Vannak gondjaink, sérülések, betegségek sújtanak, ahogy sajnos mostanában a legtöbb csapatot, de nem akarunk sem panaszkodni, sem pedig hangzatos nyilatkozatokat adni. Javítani kell a játékunkon, de ennél még egyértelműbb, hogy óriási szükség lesz a mentális erőnkre, tehát egy teljesen más szellemiséggel kell pályára lépnünk– nyilatkozta a klubhonlapnak az óváriak vezetőedzője.
A zágrábi együttesnek ez lesz az első mérkőzése, mert a múlt heti találkozóját a norvég Sola ellen sorozatos Covid-megbetegedések miatt eljhalasztották.  

NŐI KÉZILABDA EUROKUPÁK. Sport1 15:45 Győri Audi ETO KC–Metz Handball BL-csoportmérkőzés (kommentátor: Bartha Zoltán, szakommentátor: Deli Rita, riporter: Fülöp Marcell, műsorvezető: Ágai Kis András, szakértő: Borsos Attila, Tóth Tímea); Sport1 17:45 Lokomotiva Zagreb–Motherson Mosonmagyaróvár El-csoportmérkőzés (kommentátor: Ágai Kis András, szakkommetátor: Borsos Attila, műsorvezető: Fazekas Erzsébet, szakértő: Borsos Attila, Tóth Tímea);

Cookie beállítások