Ötórás NBA-körkapcsolás és két élő NBA-meccs a Sport2-n • SportTV

Ötórás NBA-körkapcsolás és két élő NBA-meccs a Sport2-n

Sport TV avatar Sport TV 2022. 01. 17. 17:21    
Olvasási idő: 2 perc

Összesen körülbelül 11 óra élő NBA-közvetítést szurkolhatnak ma végig a Sport2 nézői. Már magyar idő szerint este héttől elkezdődik a műsorfolyam, és egy körkapcsolásnak köszönhetően európai főműsoridőben hat mérkőzésbe nézhetünk majd bele, majd további két találkozót lehet megnézni teljes egészében Martin Luther King Nap alkalmából.

Martin Luther King legendás mondata. (Fotó: Getty Images)

Az Egyesült Államokban január harmadik hétfője a Martin Luther King Nap, amely munkaszüneti nap az USA-ban, és ilyenkor az egykori baptista lelkészre, polgárjogi aktivistára, politikusra emlékezik az egész ország. Az NBA minden évben kiemelten kezeli ezt a napot, a játékosok méltatják Martin Luther Kinget, azokat az eszméket, amikért küzdött, és azokat az eredményeket, amelyeket elért a színesbőrű lakosság egyenjogúságának érdekében.

Ezen a napon már koradélután pályára lépnek a világ legjobb kosárlabdázói, összesen 12 találkozót rendeznek, amelyből négy kerül képernyőre országos televízióban Amerikában. Mivel korán kezdődik a program, így Magyarország, illetve a Sport2 is nézőbarát időpontban tud bekapcsolódni a közvetítésbe.  Az úgynevezett NBA 360 közvetítés jelét kapjuk meg az NBA-től, amelynek köszönhetően este héttől éjfélig hat mérkőzés (Boston Celtics – New Orleans Pelicans, New York Knicks – Charlotte Hornets, Washington Wizards – Philadelphia 76ers, Cleveland Cavaliers – Brooklyn Nets, Memphis Grizzlies – Chicago Bulls, Los Angeles Clippers – Indiana Pacers) legjobb pillanatait szurkolhatjuk végig. Nem mi válogatunk, hanem az NBA maga dönti el, hogy éppen aktuálisan mely meccs küzdelmeibe pillantunk bele. Az biztos, kevesebb lesz az üresjárat, és hogy a kommentátorpáros teljes felkészültségére szüksége lesz, hiszen 12 csapatról kell tudni beszélni.

Bárhogyan számoljuk, ez nyolc NBA-meccs 11 órában egy játéknapról.

Miután a körkapcsolás utolsó találkozóját (ami papírforma szerint a Clippers – Pacers lesz) is lefújják, az éjfélkor kezdődő Atlanta Hawks – Milwaukee Bucks meccset is megnézhetjük teljes egészében. Ennek a nyolc órának az is különlegessége lesz, hogy hazánk eddigi egyetlen NBA-t is megjárt kosárlabdázója, Dávid Kornél lesz végig a szakértője. Két egykori NBA-s csapata, a Cavaliers és a Bulls mellett jelenlegi munkaadója, a Milwaukee Bucks is érintett az MLK Day ezen időszakában. A körkapcsolás során Tőrös Balázs, a Hawks-Bucks derbin Haraszti Ádám lesz mellette a kommentátor.

A korán kelőknek az is jó hír, hogy a fél ötkor kezdődő Los Angeles Lakers – Utah Jazz nyugati csatát is élőben közvetíti a Sport2 Faragó Richard és Tőrös Balázs kommentálásában.

NBA 360 – körkapcsolás (benne hat mérkőzés legfontosabb momentumai): január 17., hétfő 19:00, Sport2 (élő)

Atlanta Hawks – Milwaukee Bucks: január 18., kedd 00:00, Sport2 (élő)

Los Angeles Lakers – Utah Jazz: január 18., kedd 4:30, Sport2 (élő); 15:30, Sport2 (felv.)