Ez az edző szó szerint belenyúlt a meccsbe • SportTV

Ez az edző szó szerint belenyúlt a meccsbe

2022. 01. 20. 19:28    
Olvasási idő: 2 perc

Ugye egy edző normális keretek között úgy tud ’’belenyúlni’’ egy meccsbe, hogy jól cserél, remekk figurát ír fel, kiváló taktikát dolgoz ki, vagy ehhez hasonló. De David Vanterpool, a Brooklyn Nets asszisztense most szó szerint belenyúlt a találkozó alakulásába.

Teljesen szabálytalan természetesen, hogy egy kispadon ülő, vagy a kispad mellett álló személy beavatkozzon a játékba egy NBA-meccsen. Tegnap azonban David Vanterpool, a Brooklyn Nets segédedzője megtette ezt. A Washington Wizards irányítója, Spenced Dinwiddie 109-03-as hátrányban a sarokban álló Kyle Kuzmát alarta megjátszani, amikor Vanterpool belekapott a labdába. Ez pont elég volt arra, hogy Kuzma ne tudja azt megfogni, sőt, a játéktéren maradt a labda, és Kessler Edwardsnak, a Nets játékosának könyveltek el labdaszerzést. Igen ám, de a játékvezetők nem vették észre ezt:

A szituáció önmagában vérlázító, de annak fényében különösen, hogy a meccset a Nets végül egyetlen ponttal, 119-118-ra nyerte meg. A közvetlen ellentámadásból nem szerzett a Nets pontot, de a Wizards elbukott egy nyilvánvaló lehetőséget. Sőt, ugye technikait kellett volna adni ezért, amiért járt volna egy büntető, és a Wizardsé lett volna a labda. A játékvezetők azt mondták, nem vették észre a pályán, hogy Vanterpool benyúlt, és nem volt lehetőségük visszanézni az esetet.

Érdekesség, hogy Vanterpool hosszú játékospályafutása alatt 22 NBA-meccse volt a 2000-01-es szezonban, és azt a 22 meccset épp a Wizards színeiben játszotta. Szóval azt is mondhatjuk, hogy egykori csapatát sújtotta ebben a helyzetben. Labdaszerzésben egyébként játékosként sem volt utolsó, az Euroliga örökranglistáján az előkelő ötödik helyen található 2,1-es labdaszerzésátlagával. Négy szezont játszott az európai topsorozatban, kettőt a Montepasci Siena, és kettőt a CSZKA Moszkva színeiben. Utóbbival meg is nyerte az Euroligát.

Talán nem meglepő, hogy Kyle Kuzma fel volt háborodva a meccs után, míg Joseph Blair, a Wizards megbízott vezetőedzője azt mondta, hogy egyrészt nem hiszi el, másrészt ilyet ő még soha sem látott rendkívül hosszú pályafutása során.

Ilyen és ehhez hasonló témákról lesz szó bőven a csütörtökön 19:30-kor kezdődő Trash Talkban, illetve szombaton 21:45-től az Alley-oopban is, ahogyan a vasárnapi NBA Actionben is. Élő NBA-meccs lesz még három a héten, péntek hajnalban a Dallas Mavericks – Phoenix Suns-mérkőzés, vasárnap hajnalban a Milwaukee Bucks – Sacramento Kings-találkozó, vasárnap pedig kiváló időpontban, este héttől lesz látható a New York Knicks – Los Angeles Clippers összecsapás. A menetrend:

Trash Talk: január 20., csütörtök 19:30, Sport1 (élő)

Dallas Mavericks – Phoenix Suns: január 21., péntek 1:30, Sport1 (élő); 20:00, Sport2 (felv.)

Alley-oop: január 22., szombat 21:45, Sport1 (élő)

Milwaukee Bucks – Sacramento Kings: január 23., vasárnap 1:00, Sport1 (élő)

NBA Action: január 23., vasárnap 11:15, Sport1

New York Knicks – Los Angeles Clippers: január 23., vasárnap 19:00, Sport1 (élő)