Haugsted az ősztől Győrben folytatja • SportTV

Haugsted az ősztől Győrben folytatja

2022. 01. 30. 22:07    
Olvasási idő: < 1 perc

Az ősztől Line Haugsted, a Viborg és a dán kézilabda-válogatott balátlövője a Győri Audi ETO KC-t erősíti – jelentette be Bartha Csaba, a zöld-fehérek elnöke a Sport TV Harmadik Félidő című műsorában.

Tovább erősödik a Győri Audi ETO KC 2022-2023-as idénybeli kerete. Bartha Csaba klubelnök a Sport TV Harmadik Félidő című műsorában ugyanis bejelentette, megegyezett Line Haugsteddel, a Viborg és a dán válogatott hármas védőként is bevethető balátlövőjével. Haugsted egy héttel ezelőtt jelezte a Viborgnak, hogy szeretne élni a szerződésben foglalt sanszával, és a szezon végén kilép a megállapodásábül, mert „…nagyszerű lehetőség kínálkozik előttem, amit meg kell ragadnom”. Most már nem titok, ez az ETO ajánlata volt.

„A dán válogatott egyik legjobb formában lévő játékosa érkezik hozzánk. A decemberi világbajnokságon Ambros Martinnal sok mérkőzést a helyszínen tekintettünk meg, személyesen is találkoztunk vele, akkor már képben volt, azóta pedig olyan információkkal gazdagodtunk, hogy az ő szerződtetése kulcsfontosságú lett” – mondta Bartha Csaba a Harmadik Félidőben.

Haugsted az ETO honlapjának nyilatkozott: „Nagyon boldog vagyok, hogy a nyártól a világ legjobb csapatának tagja lehetek. Viborgban nagyon jól érzem magam, de úgy gondolom, most eljött számomra az idő, hogy új országban és új csapatban is kipróbáljam magam. Több megkeresésem is volt, de arra a lehetőségre, hogy a Győri Audi ETO KC játékosa lehessek, nem tudtam nemet mondani. Ismerem a csapatot, tudom az eredményeit, a klub filozófiájával és céljaival teljes mértékben azonosulni tudok”.

A 27 éves Haugsted pályafutása során eddig csak Dániában játszott, a Viborg előtt a Skive, a Midtjylland és az Odense együttesét erősítette. A dán válogatottban 2016 óta szerepel, a legjobb eredménye a tavalyi világbajnokságon szerzett bronzérem volt. Az Eb-kről a legkellemesebb emléke 2020-ból való, akkor őt választották meg a torna legjobb védőjének, miután blokkban és labdaszerzésben is kétszámjegyű produkciót hozott össze. Haugsted nemrég a Sport TV képernyőjén is feltűnt, hiszen a Viborggal a Vác vendége volt az Európa-ligában: a dán játékos két góllal járult hozzá csapata győzelméhez.

A Sport TV élőben követi nyomon a kézilabda Bajnokok Ligája és Európa-liga eseményeit.