Megvan a Premier League mezőnye, egy újonccal! • SportTV

Megvan a Premier League mezőnye, egy újonccal!

2022. 01. 31. 16:23    
Olvasási idő: < 1 perc

A PDC közzétette a darts Premier League nyolc résztvevőjének névsorát, amiben egy újonc, a Masterst megnyerő Joe Cullen is helyet kapott.

Joe Cullennek Premier League-belépőt ért a vasárnapi diadala a The Mastersen – derült ki a PDC által hétfőn közzétett névsorból. Az angol játékos pályafutása során először szerepelhet a február 4-én kezdődő sorozatban. Két nagy visszatérő is lesz a mezőnyben, hiszen a PL előző kiírását Gerwyn Price betegség miatt hagyta ki, az azóta vb-ezüstérmet nyerő Michael Smith pedig akkor még nem fért be a tíz közé.

Az idén ráadásul nem is 10, hanem csak 8 játékos alkotja a Premier League-t, így aztán a maradék öt dartsost kis túlzással az eredménylista alapján ki lehetett választani. A világbajnok Peter Wright, a címvédő Jonny Clayton és az ötszörös PL-győztes Michael van Gerwen helye megkérdőjelezhetetlen volt, hozzájuk csatlakozott még a vb-elődöntős, világranglista-4. James Wade, valamint a mindenütt népszerű (és a két skót állomás miatt is megkerülhetetlen) Gary Anderson. A három legnagyobb kimaradó talán José de Sousa, Dimitri Van Den Bergh és az egykori világbajnok Rob Cross.

A Premier League mezőnye az idén is 16 felvezető állomás után érkezik el a május 26-i döntőhöz, a különbség annyi, hogy most nem ligarendszerben zajlanak az előcsatározások, hanem egyenes kieséses nyolcas minitornákon.

A Sport TV élőben követi nyomon a darts Premier League küzdelemsorozatát.