Csütörtöktől 17 minivilágbajnokság jön a Premier League-ben és a Sport TV-n • SportTV

Csütörtöktől 17 minivilágbajnokság jön a Premier League-ben és a Sport TV-n

Sport TV avatar Sport TV 2022. 02. 02. 16:19    
Olvasási idő: < 1 perc

Február 3-án kezdődik a darts Premier League, amely nagyon komoly ráncfelvarráson esett át annak érdekében, hogy a PDC maximalizálni tudja a versenysorozat izgalmait. Minden mérkőzés számít, és végén minden eddiginél értékesebb lesz a Premier League-győzelem. A sorozatot 2022-ben is a Sport TV közvetíti.

A 2021-es bajnok, Jonny Clayton. (Fotó: PDC)

Jelentős változásokon ment át a darts Premier League lebonyolítási rendszere 2022-ben. Nyolc versenyző vív 17 minivilágbajnokságot, amelyek közül az utolsó nyertese lesz a Premier League 2022-es bajnoka. Bivalyerős névsorral készül a PDC: Egészen pontosan a ranglistavezető Gerwyn Price, a világbajnok Peter Wright, az ötszörös PL-győztes, Michael van Gerwen, a 12. PL-jére készülő, azt 2009-ben megnyerő, James Wade, a vb-n ezüstérmet szerző, Michael Smith, a Premier League-et korábban kétszer megnyerő, Gary Anderson, a címvédő Jonny Clayton és a The Mastersen pár napja diadalmaskodó Joe Cullen alkotja a mezőnyt.

Azért lesz az egész lebonyolítás olyan, mint a minivilágbajnokság, mert ez a nyolc versenyző február 3-tól csütörtökönként egy negyeddöntőkkel kezdődő egyenes kieséses minitornát vív. Minden alkalommal lesz négy negyeddöntő, két elődöntő és egy döntő. Minden mérkőzés hatalmas téttel bír, hiszen vagy a kiesés, vagy a tornagyőzelem múlik rajta, és amellett, hogy pontokat gyűjtenek, minden estének lesz egy saját bajnoka. Az aznapi győztes 10 ezer fontot és öt pontot, a második három pontot, az elődöntőig jutó versenyző két pontot kap. A négy legjobb jut el az utolsó megmérettetésre, amit hivatalos playoffnak hívnak, de akár döntőként is hivatkozhatunk rá, mivel annak az estének a nyertese nyeri 2022-ben a Premier League-et.

Az évad összdíjazása rekordot jelentő 1 millió font lesz.

Izgalmakban és csúcsminőségű dartsban nem lesz tehát hiány sem a 17 helyszínen, sem a televíziók képernyője előtt. Február 3-án Cardiff az első helyszín, ahol például a januári vb-döntő két résztvevője, Peter Wright és Michael Smith ismét összecsap. A következő hetekben további angol, skót, walesi, ír, északír, német és holland helyszínekre látogat el a sorozat.

A darts Premier League eseményeit február 3-tól csütörtökönként élőben közvetíti a Sport TV.

Cookie beállítások