A Veszprém megtörné, a Szeged folytatná a sorozatot • SportTV

A Veszprém megtörné, a Szeged folytatná a sorozatot

2022. 02. 24. 12:19    
Olvasási idő: 2 perc

Ritka alkalom: egy napon játszik két férfi BL-csapatunk. A Veszprém a Palau Blaugranába látogat, a Szeged lejássza a győztes nyitó utáni második meccsét a Pick Arénában a BL-ben. Mindkettőt – természetesen – élőben láthatják nálunk, a Sport1-en.

Corrales bravútjaira szükség lenne csütörtökön este a Palau Blaugranában is (Fotó: Getty Images)

BARCA–VESZPRÉM

A két együttes elszánt harcot folytat a második helyért, amely közvetlen negyeddöntőt jelent.
A fordított párosításban még szeptemberben a Veszprém hatalmas küzdelemben szenzációs hajrágyőzelmet aratott. 24-szer összecsaptak már az eurokupákban 1986 óta, a Veszprém még sosem nyert Barcelonában, mi több, pontot sem tudott szerezni, mind a 9 alkalommal vesztesen hagyta el a játékteret.
A múlt héten jelentették be, hogy az izlandi válogatott balszélső Bjarni Mar Elisson nyártól a veszprémiek csapatában játszik, ugyanakkor Dejan Manaszkov távozik a bakonyi gárdától.
A B-csoportban a 12 meccsen 18 pontot gyűjtő Kielce vezet, mögötte a Barca és a Veszprém áll 14 ponttal (11 találkozóból), a negyedik PSG-nek 10 mérkőzésből 12 pontja van. S francia sztárcsapat a mögötte helyezkedő Flensburgot fogadja, a mérkőzést este a Szeged meccsével egy időben játsszák.
„A Porto elleni pontvesztés után az egyik legerősebb rivális vár ránk. Azzal a határozott céllal megyünk Barcelonába, hogy megnyerjük a meccset: ez azonban csak akkor sikerülhet, ha fejben ott leszünk és száz százalékot nyújtunk csapatként” – ezt „üzente” Momir Ilics, a csapat edzője a szurkolóknak a klub hivatalos Facebook-oldalán.
Ha az együttes megtöri 9 meccses vereségsorozatát a Palau Blaugranában, az a forduló nagy szenzációja lehet…

Kapcsolódó

BARCA–VESZPRÉM kupamúlt

Összesen: 24 mérkőzés–16 Barca-győzelem–1 döntetlen–7 Veszprém-siker / 702–651-es gólkülönbség. Barcelonában: 9–9–0–0 / 270–220.
A legelső mérkőzés: VÁÉV Építők SC–FC Barcelona 27–25 (23–12),
Veszprém, 1986. 4. 13., KEK-elődöntő. A legutóbbi mérkőzés: Telekom Veszprém KC–Barca 29–28 (16–12), Veszprém, 2021. 9. 29., BL-csoportmérkőzés.

SZEGED–MESKOV

Mindkét csapat pont nélkül maradt az előző fordulóban: a Breszt 33–30-ra kikapott Aalborgban, a Szeged 26–24-re Zágrábban. A Pick jelenleg 4. helyezett, egy ponttal elmaradva a Kieltől és kettővel az Aalborg, Montpellier duótól. Egy szegedi vereség véget vethet a Meskov továbbjutási reményeinek akkor, ha az Elverum a skandináv rangadón pontot szerez az Aalborgtól. A házigazda 9-ből 7-szer legyőzte eddig a fehérorosz bajnokot – Szegeden négyből négyszer – , legutóbb 28–25-re nyert szeptemberben Bresztben. Mindkét együttesnek spanyol edzője van, a Meskovnak Dani Gordo, a Szegednek a spanyol nemzeti csapatot anno a vb-címig vezető Juan Carlos Pastor.
„Nagyon fontos meccs vár ránk! Itthon, Szegeden játszunk, ám sajnos az biztos, hogy kevesebben leszünk, mint a Zagreb ellen. Ilyen a BL! Nem kérdezi, hogy van-e sérülted vagy nincs? Csapatként kell játszani, a védekezés ismét döntő lesz. A Breszt teljes kerettel érkezik. Ha együtt, közösen harcolunk, akkor az sikerre vezet. Nekünk egy dolgunk van, megnyerni a hátralévő összes meccset, és a végén megnézni, hogy ez milyen pozícióra lesz elég. Most már nem a saját kezünkben van a sorsunk. A Zagreb elleni meccs előtt saját magunktól függtünk, ez viszont már nem így van, de célunk csakis az, hogy megnyerjünk minden hátralévő meccset.  … Támadásban akadnak gondjaink. Ez abból adódik, hogy nem tud a teljes keret együtt edzeni. Volt olyan tréning, amikor egy teljes posztról hiányoztak játékosok. Mi volt eddig a probléma a meccseken? Nem tudtunk előnyt kiharcolni, jó döntést hozni, és rengeteg biztos gólhelyzetet rontottunk el. De nézzük a pozitív oldalát az eddig lejátszott találkozónknak! A védekezésünk jól működött, a kapusaink hatékonyan védtek. Erre kell építeni, ezt kihasználni, és ebből könnyű gólokat szerezni. Fontos lesz, hogy az egyszerű gólhelyzeteket értékesíteni kell. Ez a múlt, erre most már nem szabad gondolni, edzeni, lépkedni kell előre” – foglalta össze gondolatait Pastor edző a szegedi klubhonlapon olvasható interjúban.

Kapcsolódó

SZEGED–MESKOV kupamúlt

Összesen: 9 mérkőzés–7 Szeged-győzelem–0 döntetlen–2 Meskov-siker / 234–218-as gólkülönbség. Szegeden: 4–4–0–0 / 116–96.
A legelső mérkőzés: Breszt HK Meskov 24–30 (14–17), Breszt, 2006. 10. 7., BL-csoportkör. A legutóbbi mérkőzés: HK Meskov Breszt–Pick Szeged 25–28 (12–16), Breszt, 2021. 9. 20., BL-csoportkör.

FÉRFI KÉZILABDA BL, csoportkör. Sport1 18:00 Barca–Telekom Veszprém KC (kommentátor: Bartha Zoltán, szakkommentátor: Pásztor István, műsorvezető: Ágai Kis András, szakértő: Borsos Attila  és Pásztor István); Sport1 20:30 Pick Szeged–HK Meskov Breszt (kommentátor: Méhes Gábor, szakkommentátor: Vadkerti Attila, műsorvezető: Ágai Kis András, szakértő: Borsos Attila és Pásztor István)