Pick-feladat: visszavágni Szegedért! • SportTV

Pick-feladat: visszavágni Szegedért!

2022. 03. 02. 10:59    
Olvasási idő: < 1 perc

Az őszi idény egyik magyar szempontból keserű meglepetése a norvég bajnok Elverum négygólos győzelme volt Szegeden. Szerencsére a többi vetélytárs is hullajtott pontokat, így a kékeknek még mindig van esélyük beérni a BL A-csoportja első két helyének valamelyikére, elkerülve ezzel a nyolcaddöntő kört. (Persze, az EHF döntése a háborús válság eseményei miatt akár még a szisztéma megváltozásával is járhatnak…)

Mirko Alilovic kiváló kapusteljesítményére szüksége lehet a szegedieknek, hogy Elverumban "visszaállítsák a világ rendjét", legyőzve házigazdáikat (Fotó: pickhandball.hu)

Az Elverum legutóbbi hat meccsét elvesztette a BL-ben, azonos pontszámmal áll a Zagrebbel a 6. helyen, azaz elvileg még tovább is juthat. A naptári évet a szenzációt jelentő zágrábi vereséggel kezdő Szegednek a múlt héten is akadtak problémái, ám végül kétgólos győzelmet (28–26) aratott a Meskov Breszt ellen. Már továbbjutott 16 pontjával, de még van esélye az első-második hely valamelyikének elérésre is. A csoportot ugyanis az Aalborg 18 ponttal vezeti, eggyel van elmaradva tőle a Kiel, és a 3. Montpellier-nek ugyanannyi pontja van, mint a kékeknek. Mivel a norvégiai meccs után két órával este lép fel listavezető dán együttes a franciák otthonában (az AMC Mikrón élőben, a Sport1-en felvételről közvet0tjük is) , ott valamelyik vagy akár mindkét csapat is pontot veszthet. Ráadásul az utolsó fordulóban a Montpellier Szegedre látogat. A négyesből elvileg a legkönnyebb sorsolása a németeknek van, a Kiel megszerezheti mind a négy pontot, hiszen előbb Zágrábban lép fel, végül a Bresztet fogadja. (Már ha az EHF nem zárja ki a fehéroroszokat, s ha netán kizárja, nem mindegy, hogy törlik-e az eredményeit. Azzal amúgy a „nagyok” közül a franciák járnának a legjobban, hiszem „eltűnne” az egyik meccs döntetlenjével vesztett pontjuk a táblázatról.)

A szegedi Elverum-győzelem ősszel a norvégok első pontjait jelentette a magyar bajnok ellen. A magyar válogatott Máthé Dominik hetekkel ezelőtti súlyos sérülése meggyengítette a norvég együttest, személyes karrierjét pedig súlyosan befolyásolhatja, hiszen  felgógyulása hónapokat vesz idényben, s megnehezítheti párizsi kezdeteit is a PSG-ben.
67 góljával az elverumi Tobias Gröndahl a BL góllistájának második helyezettje, a Pick házi gólkirálya Bánhidi Bence 56 találattal.

Kapcsolódó

ELVERUM–SZEGED kupamúlt

Összesen: 4 mérkőzés–1 Elverum-győzelem, 3 Szeged-siker / 111–134-es gólkülönbség. Elverumban: 2–0–0–1 / 25–26.
A legelső mérkőzés: MOL-Pick Szeged–Elverum Handball 32–25 (15–19), Elverum, 2019. 11. 10., BL-csoportkör. A legutóbbi mérkőzés: MOL-Pick Szeged–Elverum Handball 30–34 (15–19), Szeged, 2021. 10. 14., BL-csoportkör.
Az előző idény norvégiai visszavágóját a Covid miatt nem játszották le, azt az EHF a szegediek javára igazolta 10–0-val – az a mérkőzés nem szerepel a statisztikában

FÉRFI BAJNOKOK LIGÁJA. Sport1 18:00 Elverum Handball–Pick Szeged SC (kommentátor: Méhes Gábor, szakkommentátor: Pásztor István, műsorvezető: Petur András, szakértő: Borsos Attila); AMC Mikro 20:45: Montpellier HB–Aaaborg Handbold (kommentátor: Bartha Zoltán, szakkommentátor: Borsos Attila, felv. a SPORT1-en 23:25-től)