Férfi kézis kupaszerda, Szegeddel • SportTV

Férfi kézis kupaszerda, Szegeddel

2022. 03. 30. 15:38    
Olvasási idő: 2 perc

Két élő, egy felvett, két BL-, egy El-csatával jelentkezünk szerdán. A legnagyobb érdeklődés persze a szegediek flensburgi BL-nyolcaddöntőjét kíséri.

Jó lenne

ELVERUM–PSG

Az Elverum a 6. helyen zárta a A-csoportot, a PSG harmadik lett a B-ben. A két együttes négyszer játszott egymással az elmúlt két idényben, valamennyi mérkőzést a párizsiak nyerték meg. 449 kapott góljával a norvégoké a második „legáteresztőbb védelem” az egész mezőnyben. A másik oldalon viszont a PSG-é a második leghatékonyabb támadójáték, 452 elért találattal. A párizsiak a múlt héten jelentették be, hogy Mikkel Hansen műtét utáni felépülése az eredetileg gondoltnál hosszabb időt vesz idénybe, alighanem az idény végéig nélkülözniük kell a dán olimpiai, világ- és Európa-bajnok klasszist, akit korábban háromszor is a világ legjobb játékosává választottak. Másrészről viszont Elohin Prandi már visszatérhetett, a múlt héten már játszott Nancyban a PSG 37–32-vel végződő bajnokiján, s most már teljesen fitten áll klubja rendelkezésére a norvégiai BL-nyolcaddöntőn is.

FLENSBURG–SZEGED

A kékek Budapest-Zürich-Hamburg-Kiel útvonalon érkeztek a nagy meccs színhelyére. Jobban szerepeltek a csoportkörben saját csoportjukban, de az örökmérlegük súlyosan negatív a korábbi BL-győztessel szemben, főként Németországban, ahol mindegyik mérkőzésüket elvesztették.
Mindkét csapat legjobb gólszerzője 61-szer talál be a kapuba, Bánhidi Bence – őt, a kapitányukat sajnos sérülés miatt nélkülözik a kékek szerdán – és Hampus Wanne. A Szeged a másik német BL-résztvevő, a Kiel ellen három pontot szerzett a csoportkörben. A múlt hétvégén a Flensburg 32–26-os győzelmet aratott a Bundesligában a Melsungen ellen, a Szeged 42–23-ra, azaz nagy különbséggel győzte le a Veszprém KKFT-t.
„A Szeged nagyon erős ellenfél, így nehéz rájátszás vár ránk. A szegediek fizikailag igen erősen játszanak,  Dean Bombac személyében kiváló irányítójuk van, ezért kompaktul kell védekeznünk. A Szeged takikailag is nagyon ügyes, kiváló edzőre támaszkodik. Remek játéknak és remélhetőleg remek hangulatnak nézünk elábe a FLENS-Arenában” – nyilatkozta az ehf.com előzetesében Maik Machulla, a hazaiak edzője.

Kapcsolódó

FLENSBURG–SZEGED ÖRÖKMÉRLEG

Az összes  mérkőzésen: 6 mérkőzés–4 Flensburg-győzelem–1 döntetlen–1 Szeged-győzelem/ 172–151-es gólkülönbség. Flensburgban: 3–3–0–0 / 94–71. Az első mérkőzés: Pick Szeged­–SG Flensburg Handewitt 26–27 (12–9), BL-nyolcaddöntő, 2011. 3. 26. A legutóbbi mérkőzés: SG Flensburg Handewitt–MOL-Pick Szeged 34–26 (17–11), BL-csoportmérkőzés, 2020. 2. 19.

KÉZILABDA FÉRFI NEMZETKÖZI KUPÁK. Sport1 16:15 Nantes HB–Füchse Berlin El-nyolcaddöntő (felv., kommentátor: Ágai Kis András, szakkommentátor: Deli Rita); Sport1 18:00 Elverum Handball–PSG-Handball BL-nyolcaddöntő (kommentátor: Petur András, szakkommentátor: Juhász István, műsorvezető: Ágai Kis András, szakértő: Deli Rita és Juhász István); Sport1 20:30 SG Flensburg-Handewitt–RK Pick Szeged BL-nyolcaddöntő (kommentátor: Méhes Gábor, szakkommentátor: Borsos Attila, műsorvezető: Ágai Kis András, szakértő: Deli Rita és Juhász István)