A Volán BL-meccsei a Sport TV-n • SportTV

A Volán BL-meccsei a Sport TV-n

2022. 03. 31. 14:01    
Olvasási idő: < 1 perc

Az FTC-Rail Cargo Hungaria, a Győri Audi ETO KC, a Pick Szeged és a Telekom Veszprém után újabb magyar csapat Bajnokok Ligája-mérkőzéseit sugározhatja élőben a Sport TV. A Hydro Fehérvár AV 19 ugyanis bejutott a jégkorong BL-be, amelynek magyarországi közvetítési jogait társaságunk birtokolja.

Az ősztől újabb magyar csapat Bajnokok Ligája-mérkőzéseit sugározza majd a Sport TV. Az osztrák jégkorongbajnokságban ugyanis a Red Bull Salzburg elbúcsúztatta az elődöntőben a Vienna Capitalst, így biztossá vált, hogy az ICE Hockey League-nek (így hívják az osztrák, magyar, olasz, szlovén és cseh csapatok részvételével zajló, osztrák bázisú bajnokságot) a sportág BL-jében (CHL) járó harmadik helyet – a Salzburg és a Villach után – a Hydro Fehérvár AV 19 viszi el.
Az alapszakaszban harmadik Volán a maga elődöntőjében 3-1-re vezet összesítésben az alapszakasz-2. Villach ellen, így akár még osztrák bajnokként is kvalifikálhatja magát a CHL-be. Mondjuk már az is sporttörténelmi tett, hogy a CHL-ben indulhat, hiszen eddig még nem szerepelt itt, ahogyan még az osztrák bajnokságban sem nyert korábban playoffpárharcot, míg az idén a Pustertal Wölfét már elbúcsúztatta, a Villach ellen pedig egy siker választja el a fináléba jutástól.
A jelenlegi tervek szerint a CHL 2022-2023-as idénye augusztusban kezdődik és 2023 februárjában ér véget. A csoportkörben nyolc négyes csoportban játszanak a nyolcaddöntőbe kerülésért, minden kvartettből az első kettő lép tovább. A lebonyolítási rendszer legalább hat Volán-meccset garantál.