Szeged: bravúr kell a negyeddöntőhöz • SportTV

Szeged: bravúr kell a negyeddöntőhöz

2022. 04. 07. 15:57    
Olvasási idő: 3 perc

Nem véletlenül jelölte az EHF a hét mérkőzésének (MOTW) – hatalmas küzdelem várható a Szeged–Flensburg visszavágón, amelynek négygólos hátránnyal vág neki a magyar bajnoki címvédő.

Bodó Richárd remekléseire szüksége lesz a Szegednek a Flensburg elleni bravúrhoz (Fotó: ehfcl.com)

SZEGED–FLENSBURG

Az európai szövetség honlapja időről időre nagyportrét közöl egy-egy játékosról, most Bodó Richárdról, a szegediek klasszisáról szól a kiemelt cikk.
A szegedi visszavágóra csak Bodó maradt meg a 3B-ből, ahogy a Balogh, Bándiddi, Bodó triót becézték korábban a Tisza partján. A jobbátlövő Balogh Zsolt évekkel ezelőtt a Grundfos Tatabányához távozott, Bánhidi tartós hátsérülése miatt kihagyta a németországi mérkőzést, s kétséges, a visszavágón pályára léphet-e. Az elmúlt idényekben Bodó nem volt annyira eredményes, mint a BL 2017–18-as és 2018–19-es szezonjában, amikor 48, illetve 59 alkalommal talált a kapuba. Juan Carlos Pastor edző erős szélsőjkkel és irányítókkal operáló játéka kissé megváltoztatta az ő szerepét is. Néhányan már kezdték megkérdőjelezni Bodó képességeit is, De a balátlövő magabiztos maradt – hisz edzője rendszerében és önmagában is.
„Ebben a szezonban nem tudtam mindig a legjobbamat nyújtani. De az Európa-bajnokság óta közelebb vagyok teljesítményem csúcsához és jobban érzem a játékot és a tempót. Az önbizalmam i szintet lépett, enélkül nem lehet jó eredményeket elérni támadásban. Pastor tudja, mit kell tenni, hogy a csapat eljusson a BL final fourba, ami azt jelentené, hogy valóra váltottam egyik legnagyobb álmomat” – mondta Bodó az EHF honlapjának.
A Bundesliga a világ egyik legjobb bajnoksága, a Flensburg a liga egyik élcsapata. A múlt heti meccsen Bodó kétszer is betalált, de 5–5-ös állásnál egy védőszabálytalanságnál piros lapot kapott.
„A piros lapomat követően nem találtuk a ritmust. Ezt követően volt egy 8–2-es rohamuk tizenkét perc alatt, és már nem tudtunk visszatérni” – elemezte a magyar klasszis a flensburgi mérkőzést. „Megértettük hibáinkat és mindent megteszünk, hogy megfordítsuk az állást. Szerencsére vadonatúj arénánkban fantasztikus támogatóink lesznek segítségünkre. Egyként fogunk küzdeni a szurkolóinkkal a továbbjutásért. A csapatunk remek formában van és rengeteg órát töltöttünk a videózással, mindkét csapat hibáinak elemzésével. Elsősorban a saját játékunkat kell játszanunk és rá kell kényszerítenünk őket arra, amit mi akarunk. Ha elkezdünk úgy futni, mint ők, könnyen előfordulhat, hogy nem jutunk be a negyeddöntőbe. Másodszor meg kell akadályoznunk Johannes Gollát, a frontemberüket, hogy annyi labdát szerezzen, mint akkor. A vereség ellenére remek a csapat morálja, ebből építhetjük az önbizalmunkat.”
A 203 centis átlövő kiemelte, hogy a mai kézilabdában tényleg csak nüanszok döntenek a csapatok között. „Csak néhány perces kihagyás viheti a ellenfelet a vezetésre, bizonyos meccseken bizony vannak részleges összeomlások. Mégi ha negyven-ötven meccsed van egy szezonban és csak néhány vereséged van, közel a tökéleteshez, amit csinálsz. A tökéletesség szinte lehetetlen, de ezt várjuk el magunktól. Ezért hiszem, hogy Szegeden elérhetem céljaimat. Nem akarok jegyet venni, hogy Kölnbe eljussak, míg meg nem szerzen a csapattal a játékjogot. És ehhez a Flensburgon túl kell jutnunk” – fejezte be az interjút a kékek klasszisa.   Ha a Szeged továbbjut, a tízszeres BEK-/BL-győztes Barcával kell megküzdenie a negyeddöntőben.

Kapcsolódó

SZEGED–FLENSBURG KUPAMÚLT

Összesen: 9 mérkőzés–1 Szeged-siker–1 döntetlen–7 Flensburg-győzelem / 153–182-es gólkülönbség. Szegeden: 4–1–1–2/ 80–89*
A legelső mérkőzés: Pick-Szeged–SG Flensburg-Handewitt 26–27 (12–9), Szeged, 2011. 3. 26., BL-nyolcaddöntő. A legutóbbi mérkőzés: SG Flensburg-Handewitt–MOL-Pick Szeged 24–21 (11–10), Flensburg, 2021. 3. 30., BL-csoportmérkőzés
* 2020–21-ben a szegedi mérkőzés elmaradt, az EHF 10–0-val igazolta a Flensburg javára

PSG–ELVERUM

Az első találkozó Norvégiában 30–30-ra végződött, pedig a franciák a mérkőzés során négygólos előnyt is szereztek. Kamil Syprzak volt az est hőse, 12-szer talált a hazaiak kapujába. A PSG má elszenvedett egy vereséget otthon, a csoportkör utolsó meccsét vesztette el a Veszprém ellen, amikor már biztos volt, hogy nem juthat a közvetlen negyeddöntőt garantáló első két hely valamelyikére.
Az Elverum kettőt nyert meg idegenbeli mérkőzései közül Szegeden (34–30) és Bresztben (30–27).
A hétvégén mindketten nyertek, a PSG hazai pályán verte meg az Aix-t a Starleague-ben, az Elverum Kristiansandban nyert a norvég ligában.
„Az első meccs igen nehéz volt Norvégiában. Keményen játszanak és a második félidőben nagyon jól jöttek vissza. Egyáltalában nem voltunk megelégedeve a teljesítményünkkel. Tudtunk, hogy nehéz lesz idegenben, de többet kell tennünk. A csütörtöki visszavágón nagyszerűen kell játszanunk a győzelemhez és a továbbjutáshoz. Az összesített eredménnyel nem kell foglalkoznunk, egyszerűen nyernünk kell. Reméljük, hogy a szurkolóink győzelemhez tudnak segíteni bennünket. Versenyképesebbnek kell lennünk, hogy megtegyük a következő lépést” – vélekedett Dainis Kristopans, a franciák világklasszis litván jobbátlövője.

FÉRFI BAJNOKOK LIGÁJA, nyolcaddöntő, visszavágó. Sport1 18:00 Pick Szeged–SG Flensburg-Handewitt (kommentátor: Ágai Kis András, szakkommentátor: Borsos Attila, riporter: Szél Tamás Pál, műsorvezető: Fazekas Erzsébet, szakértő: Borsos Attila és Pásztor István); Sport1 20:45 PSG-Handball–Elverum Handbold (kommentátor: Ágai Kis András, szakkommentátor: Borsos Attila, műsorvezető: Fazekas Erzsébet, szakértő: Borsos Attila és Pásztor István)