Ma elrajtol a 2022-es MLB-szezon • SportTV

Ma elrajtol a 2022-es MLB-szezon

2022. 04. 07. 15:15    
Olvasási idő: 2 perc

Túl vagyunk egy lockouton, ezért az eredetileg tervezettnél egy héttel később kezdődik az észak-amerikai profi baseball-liga (MLB) 2022-es szezonja. A Yankees-Red Sox szezonnyitót ugyan el kellett halasztani a pokoli New York-i időjárás miatt, azonban nincs több nehezítő körülmény, ami megállíthatja az MLB-t attól, hogy ma elkezdődjön a 2022-es szezonja, amit természetesen a Sport TV-n követhetnek majd a nézők.

A Kansas City sztárja, Salvador Pérez. (Fotó: Getty Images)

Nagyon nagy örömmel jelentette be a Sport TV, hogy a következő években is a csatornáin követhetik majd a szurkolók az MLB küzdelmeit. A 2022-es szezon felvezetése abból a szempontból sajátosra sikerült, hogy a játékosszakszervezet és a klubvezetők hosszú hónapokon át tárgyaltak a liga új kollektív szerződéséről (ez az a megállapodás, ami a liga működését alapvetően meghatározza, ebben vannak lefektetve a játékosfizetési szabályok is). Tartottunk tőle, hogy ezért hónapokat csúszik majd a szezonrajt, amit eredetileg március 31-re időzítettek. Ám március 10-én bejelentették, hogy megvan az új ötéves megállapodás, egy hét csúszással, április 7-én elrajtol az évad, és egyetlen mérkőzés sem marad el, 162 alapszakaszmeccs vár a csapatokra. Sőt, a rájátszás létszámát 10-ről 12-re növelték.

Tegnapig úgy készültünk, hogy élőben közvetítjük ma a szezonnyitót, aminn a New York Yankees és a Boston Red Sox csap össze. Az észak-amerikai Major Ligák legnagyobb rivalizálásának újabb derbije azonban a rossz New York-i időjárás miatt péntekre lett halasztva. Nem lesznek azonban a sportág magyar szerelmesei baseballdömping nélkül sem a nyitónapon, sem az MLB-szezon első pár napján. Csütörtök este 22:30-kor a Kansas City Royals-Cleveland Guardians találkozóval kezdődik a szezon a Sport TV-n. Nem találkoztál még a Guardians névvel? Nem meglepő, 2022-ben nevet váltott az a Cleveland Indians, amelyet „A nagy csapat” című filmklasszikus tett világszerte ismertté, és Guardiansként folytatják a clevelandiek. Ezt a meccset még további öt élő közvetítés követi vasárnap estig. A hét utolsó napján képernyőre kerül egy Yankees-Red Sox meccs, úgyhogy azért megkapjuk már az első napokban a nagy derbit.

A Sport TV közvetítéseiért ebben a szezonban is a Bartha Zoltán, Haraszti Ádám kommentátorpáros felel a Kovács Sándor, Pál Bence, Birinyi Miklós fémjelezte szakértőcsapattal kiegészülve. Elmondható, hogy továbbra is az MLB az az észak-amerikai liga, amelyben a legtöbb Európában is kedvező időpontban zajló mérkőzést rendezik. A Trash Talkban is rendszeresen téma az MLB, de önálló heti podcastje is van a baseball-ligának Extra Inning címmel.

Kansas City Royals-Cleveland Guardians: április 7., csütörtök 22:30, Sport1 (élő)

Los Angeles Angels – Houston Astros: április 8., péntek 3:30, Sport1 (élő)

Detroit Tigers – Chicago White Sox: április 8., péntek 19:00, Sport2 (élő)

San Francisco Giants – Miami Marlins: április 8., péntek 22:30, Sport2 (élő)

Philadelphia Phillies – Oakland Athletics: április 9., szombat 22:00, Sport2 (élő)

New York Yankees – Boston Red Sox: április 11., hétfő 1:00, Sport2 (élő)

Cookie beállítások