Veszprémbe költözik a "Final Four" • SportTV

Veszprémbe költözik a „Final Four”

2022. 04. 08. 12:13    
Olvasási idő: < 1 perc

A Sport TV közvetíti a Telekom Veszprém jubileumi tornáját augusztus utolsó hétvégéjén, amelyen a magyar rekordbajnok vendége három európai élcsapat, a német Flensburg és THW Kiel, valamint a lengyel Kielce lesz.

Telekom Veszprém, Flensburg, Kielce, THW Kiel.

A sorsolás ismeretében ez simán lehetne a június 18-19-i kölni kézilabda Bajnokok Ligája Final Four mezőnye is, de ebbe még – sorrendben – az Aalborgnak, a Barcelonának, a Montpellier-nek és a PSG-nek is lesz kisebb-nagyobb beleszólása. Abba viszont nem, hogy augusztus 28-án és 29-én ez a négy csapat szerepel a Veszprém 45. születésnapja alkalmából a Veszprém Arénában sorra kerülő nemzetközi tornán.

A Final Four és a veszprémi torna biztos „metszete” pedig a Sport TV, ugyanis büszkén jelenthetjük be, hogy a kölni Final Fourhoz hasonlóan a veszprémi kézilabda-fesztivált is a Sport1 közvetíti élőben. A mezőny ismeretében nyugodtan mondhatjuk, Magyarországon korábban sohasem látott erősségű kétnapos tornát láthat a publikum, hiszen a résztvevők mindegyike nemzetközi kupagyőztes. Sőt, ha június 19-én a Veszprém valóra váltja nagy álmát és csúcsra ér a BL-ben, akkor biztos, hogy a nyári viadalt BL-győztes együttes nyeri meg, hiszen korábban a Flensburg, a Kielce és a THW Kiel is ünnepelhetett már az első számú európai kupasorozatban.

„Nagyon boldogok és büszkék vagyunk, hogy a Bajnokok Ligája-közvetítéseken túl is ismét együtt dolgozhatunk a Telekom Veszprém csapatával. A mezőny elképesztően rangos, ami nekünk, a mi szerepvállalásunknak is hasonló rangot kölcsönöz. Tapasztalatból tudjuk, hogy a szurkolók és a nézőink augusztus végén már nagyon szeretnének minőségi kézilabdát látni, de eddig szeptember közepéig kellett várniuk az első kemény erőpróbákra. Mi most már augusztus végén házhoz visszük az európai elitet, hogy aztán szeptemberben újra elkezdjük a közös kalandot a Bajnokok Ligájában is” – nyilatkozta Máté Pál, a Sport TV főszerkesztője.

A torna pénteken egy bemutató show-val kezdődik, amelynek keretében a nézők az aréna előtt találkozhatnak a résztvevőkkel, majd szombaton játsszák az elődöntőket, a bronzmérkőzésre és a fináléra pedig vasárnap kerül sor.