Az elmúlt 20 év legszorosabb eredménye döntött az Év Újonca díjról • SportTV

Az elmúlt 20 év legszorosabb eredménye döntött az Év Újonca díjról

2022. 04. 24. 13:04    
Olvasási idő: 2 perc

Scottie Barnes, a Toronto Raptors kiváló elsősévese kapta az Év Újonca díjat, mindössze 15 ponttal előzte meg a clevelandi Evan Mobley-t. Könnyen lehet, hogy hosszú évekig emlegetjük még ezt a draftosztályt, annyi tehetséget találunk benne.

Scottie Barnes a trófeával. (Fotó: Getty Images)

Az NBA bejelentette, hogy a Scottie Barnes–Cade Cunningham-Evan Mobley hármasból végül a kanadaiak csodaújonca került ki győztesen. 19 éve szavaznak a jelenlegi struktúra szerint az NBA-ben, és azóta nem volt még ilyen szoros a csata az újoncok között.  Mindössze 15 pont volt a különbség Barnes (378 pont) és Mobley (363 pont) között. Az előbbi 48, az utóbbi 43 első szavazatot kapott a lehetséges 100-ból. Talán az is számított a végelszámolásnál, hogy Barnes kiegyensúlyozott játékot mutatott az alapszakasz végén, míg Mobley kihagyta az utolsó öt találkozót. A detroiti draftelső, Cade Cunningham 153 ponttal és 9 első vokssal zárt. Ők hárman kiemelkedtek a mezőnyből, de a szezon vége felé parádézó Jalen Green is szerzett egy második szavazatot, Franz Wagner kettő, Herbert Jones pedig egy harmadik hellyel került még fel a listára.

Barnes negyedik helyen kelt el a drafton, 74 alapszakaszmeccsen átlagosan 35,4 percet játszott (a legtöbb az újoncok közül), meccsenként 15,3 pontot (harmadik), 7,5 pattanót (harmadik), 3,5 gólpasszt (ötödik), 1,1 labdaszerzést és 0,7 blokkot köszönhetett neki a torontói szurkolótábor. A hatodik újonc lett a liga történetében, akinek összejött a 15-7-3-1-0,7-es számsor, Alvan Adams, Lionel Simmons, Chris Webber, Lamar Odem és Ben Simmons tudta ezt előtte. ő lett a franchise történetének harmadik Év Újonca Damon Stoudamire (1996) és Vince Carter (1999) után. Egyébként Carter jelentette be neki videóüzenetben, hogy övé a díj.

Fel is tüzelte a Raptors legénységét az elismerés, és a Philadelphia 76ers elleni negyedik mérkőzésen szépíteni tudtak, így jelenleg 3-1-re vezet a Philly. Barnes két kihagyott meccs után tért vissza, azonban a találkozón Fred VanVleetnek sérülés miatt el kellett hagynia a pályát a

Így a Raptors még versenyben maradt, bár a helyzete nagyon nehéz. De nem olyan nehéz most, mint például a Brooklyn Netsé, amely hazai pályán is kikapott a Boston Celticstől, így a zöld-fehérek 3-0-ra vezetnek, és ez az első kör egyik nullázós párharca, a másik a Warriors-Nuggets.

Így állunk most:

Kelet:

Miami Heat (1.) – Atlanta Hawks (8.): 2-1

Boston Celtics (2.) – Brooklyn Nets (7.): 3-0

Milwaukee Bucks (3.) – Chicago Bulls (6.): 2-1

Philadelphia 76ers (4.) – Toronto Raptors (5.): 3-1

Nyugat:

Phoenix Suns (1.) – New Orleans Pelicans (8.): 2-1

Memphis Grizzlies (2.) – Minnesota Timberwolves (7.): 2-2

Golden State Warriors (3.) – Denver Nuggets (6.): 3-0

Dallas Mavericks (4.) – Utah Jazz (5.): 2-2

De inkább kövesd a Sport TV csoportját az NBA Bracket Challenge-ben. Itt mindig látszik az aktuális állás. Ha csatlakoznál, használd az alleyoop jelszót.

NBA vasárnapra:

NBA Action: április 24., vasárnap 17:15, Sport1

Alley-oop: április 24., vasárnap 18:30, Sport2 (élő)

Denver Nuggets – Golden State Warriors (4. mérkőzés): április 24., vasárnap 21:30, Sport2 (élő)

Csatlakozzatok a Sport TV Klubhoz is, itt is értékes NBA-s nyeremények várnak rátok áprilisban.