A Boston Celtics kisöpörte Kevin Durantéket • SportTV

A Boston Celtics kisöpörte Kevin Durantéket

2022. 04. 26. 14:26    
Olvasási idő: 3 perc

A Boston Celtics utóbbi időben mutatott formájának és a tabellán elfoglalt helyek ismeretében az nem meglepő, hogy a Celtics továbbjutott a Brooklyn Nets ellen. No de a 4-0, és hogy ez az egyetlen söprés az első körben, az már igen.

Jayson Tatum jobb volt, mint Kevin Durant. (Fotó: Getty Images)

Kezdjük a végén: A Boston Celtics 116-112-re legyőzte a Brooklyn Nets csapatát Brooklynban, ezzel 4-0-val lépett tovább a szezon előtti oddsok alapján elsőszámú bajnokesélyesnek kikiáltott Kevin Durantéken. Durant hiába dobott 39 pontot. Az sem segített a Netsen, hogy Jayson Tatum kipontozódott a hajrában:

Lehet szépíteni, de a rájátszás előtt talán mindenki ezt a párharcot várta a legjobban, és erről gondolták azt az emberek, hogy öldöklő küzdelem lesz, és megjósolhatatlan, ki jut tovább. Valójában talán többen várták a Nets továbbjutását, de igazából senki szeme sem rebbent volna, ha egy szoros párharcban végül a Celtics lép tovább.  De mi történt valójában? Egy elegáns söprés.

Olyan söprés, amely egy rendkívül szoros párharcon jött össze, hiszen négy meccsen összesen 18 pont volt a két csapat közötti különbség (ez meccsenként 4,5 pontot jelent), ami csak még erősebbé teszi a Celtics teljesítményét. Kevin Durant ugyan az utolsó meccsen 39 pontot dobott, de a párharc első három meccsén nem volt önmaga (23, 27 és 16 pont), és a négy meccsen mindössze 38,3 százalékkal dobott mezőnyből. Ez az alapszakaszban 51,8 százalék volt, tehát a Boston most megtalálta erre a négy meccsre az ellenszerét annak a játékosnak, akit nem kevesen minden idők legtarthatatlanabb támadójának tartanak. Ez elismerésre méltó. Kyrie Irvingnek nem jött jókor a ramadán és a szigorú böjt. Talán ezért, talán ne, de meg sem közelítette alapszakaszbeli formáját. Most azt mondja, hosszabbítani tervez a nyáron a Nets-szel, de ugye a bostoni szurkolóknak is ezt mondta egykor, mielőtt aláírt Brooklynba. Ben Simmonst pedig most már tényleg nehéz komolyan venni, egyik nap még úgy nézett ki, visszatér, aztán végül mégis fájt a háta, és nem tudott visszatérni. Ezért most kap bőven minden Nets-szurkolótól és Nets-hatertől, úgyhogy, ha valóban megviselik ezek a dolgok, a következő szezonjára is rányomja majd ez a bélyegét…

Azonban a siker nem a betliző Netsen múlt csak, hanem a szupersztár Jayson Tatumon például, aki közel 30 pontot dobott meccsenként, és kiosztott 7,5 gólpasszt is, Jaylen Brown 22,5, Marcus Smart 16,5, Al Horford 13, Grant Williams 11,3 pontot termelt, és példátlan csapategységet láttunk támadásban és védekezésben. A Bucks-Bulls párharc győztesének fel kell kötnie a nadrágját, főleg, hogy Robert Williams is visszatért, és addig csak jobb formában lesz. Most megint oda jutott a Celtics, hogy már nem tudjuk megmondani, hol a plafonja…

Megvan tehát az első továbbjutónk az első körből, a Bucks-Bulls párharcból érkezik majd az ellenfél, és nagyon nagy meglepetés volna, ha nem a 3-1-es előnyben lévő Bucks volna az. Érdekes visszatekinteni a szezon előtti oddsokra, amelyben magasan első volt a Brooklyn Nets (a Lakers pedig a második), és a Boston celtics mindössze 13. Az első kör pazar teljesítménye Las Vegast is meggyőzte, és immár másodikak a zöld-fehérek ebben a rangsorban a Golden State Warriors mögött.

A jelenlegi állás:

Kelet:

Miami Heat (1.) – Atlanta Hawks (8.): 3-1

Boston Celtics (2.) – Brooklyn Nets (7.): 4-0, a Celtics továbbjutott

Milwaukee Bucks (3.) – Chicago Bulls (6.): 3-1

Philadelphia 76ers (4.) – Toronto Raptors (5.): 3-2

Nyugat:

Phoenix Suns (1.) – New Orleans Pelicans (8.): 2-2

Memphis Grizzlies (2.) – Minnesota Timberwolves (7.): 2-2

Golden State Warriors (3.) – Denver Nuggets (6.): 3-1

Dallas Mavericks (4.) – Utah Jazz (5.): 3-2

De inkább kövesd a Sport TV csoportját az NBA Bracket Challenge-ben. Itt mindig látszik az aktuális állás. Ha csatlakoznál, használd az alleyoop jelszót.

A heti NBA-s menetrendünk már kevésbé előre tervezhető, és nagyban függ a rájátszás alakulásától, de ez a tervünk (a változás jogát viszont fenntartjuk):

Trash Talk: április 28., csütörtök 19:00, Sport1 (élő)

NBA, rájátszás: április 29., péntek 1:30, Sport1 (élő); 11:00, Sport2 (felv.); 23:00, Sport2 (felv.)

NBA, rájátszás: április 30., szombat 21:00, Sport1 (élő)

NBA Action: május 1., vasárnap 11:00, Sport1

Alley-oop: május 1., vasárnap 20:30, Sport1 (élő)

NBA, rájátszás: május 1., vasárnap 21:30, Sport1 (élő)