A Team Esbjerggel vívja elődöntőjét a Győr a FINAL4-on • SportTV

A Team Esbjerggel vívja elődöntőjét a Győr a FINAL4-on

Sport TV avatar Sport TV 2022. 05. 10. 19:52    
Olvasási idő: 2 perc

A Sport TV stúdiójában rendezték az EHF FINAL4 WOMEN sorsolását, ahol eldőlt, a június 4-5-én megrendezésre kerülő esemény szombati játéknapján a Győr a Team Esbjerggel, a Metz pedig a Vipers Kristiansanddal találkozik majd.

A négy csapat ezért a trófeáért küzd. (Fotó: MKSZ / Kovács Anikó)

Június negyedikén és ötödikén a budapesti MVM Dome ad otthont az EHF FINAL4 WOMEN-nek, és a május 10-én a Sport TV stúdiójában rendezett sorsoláson az is kiderült, hogy a szombati játéknapon magyar-dán és francia-norvég párharcokat rendeznek majd. A Bajnokok Ligája elődöntőit az EHF elnöke, Michael Wiederer sorsolta ki Budapesten, és ez alapján készülhetünk a Győri Audi ETO KC – Team Esbjerg és a Metz Handball – Vipers Kristiansand párharcokra.

Az ötszörös BL-győztes (2013, 2014, 2017, 2018, 2019) Győr a B-csoport élén végzett 13 győzelemmel és 1 vereséggel, majd a negyeddöntőben a Brest Bretagne együttesét múlták felül (56-44-es összesítéssel). A franciaországi döntetlen után Győrben lehengerlő, 11 gólos sikert ér el a csapat az ellen a vetélytárs ellen, amely 2021-ben az elődöntőben legyőzte. 2014 óta nyolcadik alkalommal rendeznek Final4-t Budapesten, a Győr hétszer pályára lépett a hétvégén, négyszer meg is nyerte a trófeát, tavaly pedig bronzérmet szerzett. Az A-csoportot magabiztosan megnyerő Team Esbjerg az egyetlen újonc a FINAL4 2022-es résztvevői közül. A dánok a negyeddöntőben a CSM Bucuresti ellen kvalifikálták magukat az első négyesdöntőjükre, összesítésben egy góllal múlták felül riválisukat.  A két csapat eddig kétszer csapott össze, még a 2016-17-es BL-kiírás második csoportkörében, ahol a Győr mindkétszer magabiztosan nyert.

„Tavaly nem tudtunk nyerni, úgyhogy nagyon éhesek vagyunk a sikerre – nyilatkozta a győriek balszélsője, Fodor Csenge a Sport TV stúdiójában. – Érdekes párharc lesz, nagyon jó csapat az Esbjerg. Rengeteget futnak, erre fel kell készülnünk. Remek formában vagyunk, bízom benne, hogy ezen a szinten tudunk játszani egészen a döntőig.”

Henny Reistad tavaly BL-t nyert és a torna MVP-je lett a Vipers Kristiansand játékosaként, azonban most már a Team Esbjerget erősíti. „Egy új arénában játszunk, amely még a korábbinál is nagyobb. Arra kell gondolni, hogy ez is csak egy meccs, és ha olyan jól játszunk, mint néhány korábbi találkozónkon a szezonban, akkor bárkit legyőzhetünk” – vélekedik a norvég sztár, akinek a sorsolás után az volt az első gondolata, hogy a Győr elleni meccs kemény lesz.

Nerea Pena, Hatadou Sako és Fodor Csenge is a vendégünk volt a sorsoláson. (Fotó: MKSZ/Kovács Anikó)

Amennyiben a Győr nyerni tud szombaton, vasárnap a címvédő Vipers Kristiansand és a Metz Handball csata győztesével találkozik. A győriek mindkét alakulattal egy csoportban voltak, a Metz ellen mindkétszer győzni tudtak Fodor Csengéék, a Vipers Kristiansandot Győrben hat góllal múlták felül, míg Kristiansanban egy góllal kaptak ki.

EHF FINAL4 WOMEN: Június 4-5-én kizárólag a Sport1 műsorán

Június 4., szombat:

GYŐRI AUDI ETO KC – Team Esbjerg

Metz Handball – Vipers Kristiansand

Június 5., vasárnap:

Bronzmérkőzés

Döntő