Ilyen dartsközvetítést nem gyártott még magyar stáb • SportTV

Ilyen dartsközvetítést nem gyártott még magyar stáb

Sport TV avatar Sport TV 2022. 05. 17. 12:22    
Olvasási idő: 2 perc

A Sport TV és az Antenna Hungária nagy fába vágja a fejszéjét kedd este a Hungarian Darts Show-n az MVM Arenában, hiszen olyan sportközvetítést láthat majd a közönség, amelyet magyar stáb még nem készített soha élőben.

Phil Taylorhoz méltó közvetítést gyárt a magyar stáb. (Fotó: Getty Images)

A dartsnak egyre nagyobb szurkolótábora van hazánkban, a minőségre igényes szurkolók hozzászoktak ahhoz, hogy a sportág csúcseseményein (így például a világbajnokságon és a Premier League-ben) a Professional Darts Corporation (PDC) rutinos stábja hibátlan tévéközvetítéseket gyárt. Érdekes belegondolni, hogy a dartsrendezvényeken több ezres, néhol több tízezres helyszíneken, arénákban alig pár négyzetméteres területen zajlanak az események, és mindenki azt figyeli, hogy egy 45,1 centis átmérőjű táblán a célpontok közül melyikbe talál be a játékos.

Pontosan ezért igényel különösen nagy felkészültséget, hogy élő dartsközvetítés során a stáb hiba nélkül elvégezze a feladatát. A PDC,

a profi darts ernyőszervezete a magyar gyártási csapat tervei alapján jóváhagyta, hogy május 17-én este – a sportág magyar történetében először – kizárólag magyar tagokból álló stáb készítse el az élő közvetítést

a Hungarian Darts Show-n.

Arra volt már példa, hogy felvételről készüljön magyar gyártásban dartsközvetítés, akkor több kamera rögzítette az eseményeket, utómunkában készült el a később adásba kerülő műsor. Most azonban mindent élőben követhetnek majd a nézők, az első képkockától az utolsóig.

Az Antenna Hungária legjobban felszerelt közvetítőkocsija és kiváló operatőrök többek között Jimmy Jibbel, illetve testre szerelt kamerával dolgoznak azért, hogy az esemény kiváló hangulatát átadják a tévénézőknek is. A rendező ezúttal a sportág gyorsasága és sajátosságai miatt videóvágást is végez majd. Elég csak abba belegondolni, hogy pillanat tört része alatt kell olykor arról dönteni, hogy a tábla felső vagy alsó részére céloz a versenyző. Ezt egyrészt a dobó szeméből lehet kikövetkeztetni, másrészt profi dartsszakértő is ott ül majd a rendező mellett, aki ebben segítségére lesz. Ő fejben is számol, és ha a matematika azt kívánja, jelzi, váltson a másik kamera képére.

A Hungarian Darts Show közvetítésének arculatát a Sport TV-t üzemeltető AMC Networks International Central and Northern Europe kreatív csapata készítette kizárólag erre az alkalomra, igazodva az illusztris eseményhez. A kommentátorcsapat nem is lehetne erősebb, hiszen Fülöp László, Ziegenhám Medárd és Vereczkey Lajos a helyszínről közvetít majd az MVM Dome-ból.

A szervezőcsapat, a Sport TV és az Antenna Hungária olyan céllal vág neki az eseménynek, hogy a rajongók a helyszínen és a televízióban egyaránt vb-hangulatot és vb-minőséget élvezhessenek, hiszen mégiscsak négy világbajnok, illetve két többszörös vb-résztvevő szupersztár lesz itt Budapesten: Phil Taylor, Michael van Gerwen, Raymond van Barneveld, Gerwyn Price, Fallon Sherrock és Wayne Mardle alkotja hozzánk látogató hatost. Hogy mire számíthatunk? Vb-t idéző bevonulásokra, jókedvű tömegre, parádés jelmezekre, elképesztő hangulatra. Vélhetően röpködnek majd a SZÁÁZNYOLCVANAK, sőt, talán még 9 nyilast is kapunk.

Hungarian Darts Show: május 17., kedd 18:45, Sport1 (élő)