Taylor, MVG, Sherrock és Russ Bray az MVM Dome-ban • SportTV

Taylor, MVG, Sherrock és Russ Bray az MVM Dome-ban

2022. 05. 17. 11:15    
Olvasási idő: < 1 perc

Minden idők legnagyobb magyarországi dartseseményére kerül sor az MVM Dome-ban kedden este. A valódi showműsort ígérő Hungarian Darts Show-n részt vesz a sportág legtöbbszörös világbajnoka, legismertebb női versenyzője, leghíresebb tévsé szakkommentátora és legjobb mérkőzésvezetője is.

Minden idők valaha volt legnagyobb dartsjátékosa, a 16-szoros világbajnok Phil Taylor is fellép az MVM Dome-ban a dartsshow-n (Fotó: Getty Images)

Volt már Érden három éve dartsgála, a Covid-őrület után tavaly hivatalos European Tour-verseny (Hungarian Darts Trophy), a sportág legfényesebb sztárparádéját azonban a keddi Hungarian Darts Show-ra sikerült összehoznia az eseményt szervező „csapatnak” (amelynek egyik legfőbb motorja szakkommentátorunk, Ziegenhám Medárd).
Összesen 19 PDC-világbajnoki cím tulajdonosa vesz részt aktívan – értsd: táblára is dobva – az est két versenyén, a sportág két legdekoráltabb bajnoka, sőt zsenije, Phil Taylor (14 vb-cím) és Michael van Gerwen (3), valamint Gerwyn Price (2021 világbajnoka) és Raymond van Barneveld (egyszeres PDC-, 4-szeres BDO-világbajnok, utóbbiból Taylornak is van két vb-cím), 2019 óta a világ legismertebb női dartsosa, Fallon Sherrock. Mellettük ott lesz még a színpadon Wayne Mardle, szintén korábbi profi versenyző és jó másfél évtizede a legismertebb tévés szakkommentátorok egyike, és a reszelős hangú, mindenki által ismert és elismert mérkőzésvezető Russ Bray is.

A „szakmai program” este 7-től kezdődik, anikor négy magyar híresség (Kiss Gergely vízilabdás olimpiai bajnok, Torghelle Sándor 42-szeres válogatott labdarúgó, Gianni Annoni rádiós műsorvezető és Fehérvári Gábor Alfréd, azaz „Freddie” énekes) alkot párt egy-egy dartsklasszissal, Price-szal, Taylorral, Van Gerwennel és Van Barnevelddel, egy páros minitornán. A fő attrakció a körülbelül 8 órakor kezdődő Világsztárok kupája lesz a fent felsorolt hírességekkel.
A sportág egyre nagyobb népszerűségét elnézve, alighanem jó néhány ezren ellátogatnak az eseményre, a szervezők még a csaknem telt házat sem tartják kizárható lehetőségnek…

Sport1 18:45 Hungarian Darts Show (kommentátor: Fülöp „180” László, szakkommentátor: Vereczkey Lajos és Ziegenhám Medárd)