Jimmy Butler LeBron James és Dwyane Wade szintjén • SportTV

Jimmy Butler LeBron James és Dwyane Wade szintjén

2022. 05. 28. 22:01    
Olvasási idő: 2 perc

Nehezen találja az ember a megfelelő szavakat Jimmy Butler játékára. A Heat szupersztárja a keleti döntő hatodik meccsén 47 ponttal segítette győzelemre csapatát a Boston Celtics ellen. Ezzel viszont bizonyos statisztikákban már Dwyane Wade és LeBron James fölé nőtt vagy épp velük versenyez.

Butler akkora hős, hogy csak klubja egykori legnagyobbjaival lehet egy lapon említeni. (Fotó: Getty Images)

Ki volt a Miami Heat történetének legnagyobb játékosa?

Dwyane Wade – Vitathatatlan. 15 szezon alatt három bajnoki cím, egy döntő MVP-trófea, és még sorolhatnánk.

Ki volt a Miami Heat történetének legjobb játékosa?

LeBron James – Vitathatatlan. Az a LeBron James, aki 2010 és 2014 között a Heatnél játszott, azt nagyon kevés NBA játékos tudja egyáltalán csak megközelíteni is. Négy döntő, két bajnoki cím, két alapszakasz és két döntő MVP-díj.

Jelenleg ott van a csapatban Jimmy Butlert, akit talán soha senki nem helyez arra a polcra, ami megilletné, de a Boston Celtics elleni hatodik meccsen épp olyat csinált, amilyenhez hasonlót csak és kizárólag Wade és James tudott.

47 pontot (illetve 9 lepattanót, 8 gólpasszt és 4 labdát) szerzett egy élet-halál találkozón (ez azt jelenti, hogy olyan meccsen, amin csapata elveszíthet egy párharcot). Ennyit Miami Heat-játékos ilyen találkozón sosem szerzett. Dwyane Wade 46-ig tudott ’’csak’’ jutni ilyen esetben. Wade 2010-ben 0-3-nál a Brooklyn Nets ellen vezette győzelemre a Heat-et a rájátszás első körében, azonban végül kiesett a csapata a párharcban.

Amit viszont többen felemlegettek a teljesítménnyel kapcsolatban, az LeBron James 2012-es megőrülése a Celtics ellen. Amikor 3-2-es hátrányban (ahogy most Butler), a Boston Celtics ellen (ahogy most Butler), a TD Gardenben (ahol most Butler) mutatott be egy 45 pontos, 15 lepattanós mestermunkát. Sokan James karrierje talán legjobb meccsének tartják azt a találkozót.

Akkor a Heat meg tudta nyerni a hetedik meccset is hazai pályán. Hogy most sikerül-e, az majd vasárnap derül ki, de hogy pénteken nyertek Butlerék, az biztos:

Egyébként ez a 47 pont a Heat franchise történetének második legtöbb szerzett pontja a rájátszásban. Ebben LeBron James az első, aki 2014-ben 49-et dobott a Nets ellen. Ami viszont sem Jamesnek, sem Wade-nek nem sikerült, az az, hogy egy rájátszáson belül kétszer is eljussanak 45 pontig, Butler viszont ezt már megcsinálta 2022-ben. Az első körben az Atlanta Hawks ellen is volt egy 45 pontos meccse.

Tovább emeli Butler tegnapi meccsének súlyát, hogy valójában sérülten, bevizesedett térddel játszik, a harmadik meccsen sérült meg, és a negyedik-ötödik találkozón nem volt önmaga. Most Dwyane Wade felhívta a meccs előtt, beszéltek, és a Heat ikonja bíztatta Butlert, hogy menjen ki a pályára, és építse tovább a legendáját. Meg is felelt az elvárásoknak.

A Sport TV továbbra is élőben közvetít minden NBA-meccset a szezonból, így vasárnap éjjel (hétfő hajnalban a Heat-Celtics hetedik meccset is), és persze jelentkezünk majd az Alley-ooppal és az NBA Actionnel is.

NBA Action: május 29., vasárnap 10:30, Sport1

Alley-oop: május 29., vasárnap 22:00, Sport2 (élő)

Miami Heat – Boston Celtics: május 30., hétfő 2:30, Sport1 (élő); 14:00, Sport1 (felv.); 23:30, Sport2 (felv.)

NBA-döntő: június 3-tól

1. mérkőzés: június 3., péntek 3:00, Sport1 (élő); 15:00, Sport2 (felv.); 22:00, Sport1 (felv.)