Műteni kell Van Gerwent • SportTV

Műteni kell Van Gerwent

2022. 05. 30. 08:23    
Olvasási idő: < 1 perc

Műtét vár a hollandok háromszoros világbajnok dartsosára, Michael van Gerwenre, akinek így ki kell hagynia a június közepén esedékes World Cup of Dartsot.

Michael van Gerwen bejelentette, hogy kézműtetnek kell alávetnie magát, emiatt kénytelen kihagyni a június 16. és 19. között Frankfurtban rendezendő World Cup of Dartsot. A hollandok háromszoros világbajnoka egy ideje már szenved a carpalis alagút szindrómától (idegleszorítás a csukló területén), de az év első öt hónapjában így is meg tudott nyerni három European Tour-versenyt, továbbá két Players Championships-állomást, míg a Premier League alapszakaszát másodikként fejezte be. Éppen utóbbi eredmény miatt döntött úgy, hogy az operációra csak június 14-én kerül majd sor, hiszen így még játszani tud a PL június 13-i, berlini döntőjén. Van Gerwen azt szeretné, ha a június 24-25-i, amszterdami Dutch Darts Mastersre már felépülne.

„Egy ideje már bizsergő érzést érzek a dobó kezemben és a karomban. Egy ideje kezelést kapok a tünetek enyhítésére, ami lehetővé tette, hogy továbbra is magas szinten játszhattam. Azonban világossá vált, hogy műtétre lesz szükségem ahhoz, hogy a probléma véglegesen megszűnjön. A júniusi és júliusi további eseményekről a felépülésem függvényében döntök. Célom, hogy a World Matchplayre újra százszázalékos legyek” – jelentette ki a holland klasszis.

Van Gerwen sorozatban kilencszer vett részt a csapatvilágbajnokságon, háromszor megnyerte azt, az idén speciel Danny Nopperttel indult volna harcba Frankfurtban. A UK Open-bajnok Noppert így most a 2020-as World Grand Prix-n döntős Dirk van Duijvenbodéval képviseli a holland színeket.

A Sport TV élőben közvetíti a Premier League döntőjét, illetve a World Cup of Dartsot is.