Ki lesz az „amerikai mester”? • SportTV

Ki lesz az „amerikai mester”?

2022. 06. 04. 14:03    
Olvasási idő: 2 perc

Szombaton folytatódik és befejeződik a 2022. évi World Series of Darts első viadala, az US Darts Masters, amelynek keretében az észak-amerikai bajnokságot is lebonyolítják.

Wright és Anderson, a két skót világbajnok az elődöntőben futhat össze a Hulku Theatre-ban (Fotó: PDC/Lawrence Lustig)

A délutáni (nálunk 19 órás) programban kiderül, ki lesz Észak-Amerika dartsbajnoka. A pénteki nyolc hazai versenyző csap össze a negyeddöntőben, majd következik az elődöntő két meccse és a döntő is. Noha pénteken Leonard Gates aratta az egyetlen győzelmet a szubkontinentális nyolcasból Fallon Sherrock ellen, az esélyesnek inkább Danny Baggisht vagy a kanadai Jeff Smith-t tartják.

Az esti programban – nálunk éjjel fél 2-kor – jönnek a „nagyok”, azaz a világranglista első hétje, kiegészülve Logannal. Elő ránézésre a negyeddöntők sorából a walesi rangadó, a Gerwyn Price–Jonny Clayton összecsapás és az alsó ág másik találkozója, a Michael van Gerwen–James Wade csata emelkedik ki, ez utóbbi két párbaj győztese vívja majd az egyik elődöntőt.
Az US Masterst egyébként 2017-ben Van Gerwen, 2018-ban Gary Anderson, 2019-ben pedig Nathan Aspinall nyerte meg, azaz ha vagy a holland vagy a skót világbajnok nyeri a tornát, kétszeres győztese lesz az amerikai viadalnak. A három korábbi vesztes közül viszont Daryl Gurney és Raymond van Barneveld sincs itt New Yorkban, Michael Smmith azonban igen, Bully Boynak előbb Andersonnal, utána vélhetően Peter Wrighttal kellene elbánnia, hogy legyen még egy kétszeres döntős MVG  után Amerikában, ahol egyébként az eddigi Masterseket mindannyiszor Las Vegasban rendezték meg, egyszer a Tropcanában, kétszer Mandala Bayben, csak erre az alkalomra költözött a viadal a legendás New York-i Madison Square Garden egyik termébe, a Hulu Theatre-be.
A Mastersen a hátralévő 7 találkozó mindegyikét 8 nyert legre játsszák, a nap győztesének a trófea és a 20 ezer fontos pénzdíj mellett 12 pont jár az összetett pontversenyben, a döntősnek  8 (10 ezer), a másik kéz elődöntősnek 5-5 (5000), a negyeddöntősöknek 3-3 (2500) és az első körben vereséget szenvedőknek 1-1 (1500).

WORLD SERIES OF DARTS, 2. nap, New York. Sport2 19:00 az Észak-amerikai bajnokság végküzdelmei a negyeddöntőtől a döntőig  (kommentátor: Gyulai Miklós, szakkommentátor: Vereczkey Lajos); Sport2 1:30 az US Masters második napja a negyeddöntőtől a döntőig (kommentátor: Fülöp László, szakkommentátor: Vereczkey Lajos)