LeBron James Las Vegasban lenne csapattulaj • SportTV

LeBron James Las Vegasban lenne csapattulaj

2022. 06. 10. 12:30    
Olvasási idő: 2 perc

Nyílt titok már hosszú évek óta, hogy LeBron James egyszer NBA-csapattulajdonos szeretne lenni, és szinte biztosak lehetünk ebben, hogy visszavonulása után az is lesz. A The Shop című sorozatból most az is kiderült, hogy Las Vegas lenne számára az ideális.

Kell egy csapat. (Forrás: Getty Images)

Folyamatosan azt hallani, hogy az NBA szeretné tovább növelni a csapatok számát, jelenleg 30 csapata van a ligának 28 városban (Los Angelesben és New Yorkban van két-két csapat). Az is ismert tény, hogy a tervek szerint két új csapata lehet a ligának, ezeket pedig Seattleben és Las Vegasban képzelik el. Adam Silver komisszár mindig hűti e kedélyeket, de ettől még mindenki biztos benne, hogy az NBA követi majd az NFL-t és az NHL-t a csapatok számának tekintetében. Seattleben volt egy csapat 1967-től 2008-ig, amely bajnok lett 1979-ben. Akik azonban a kilencvenes években kezdték el követni az NBA-t, egy nagy páros miatt nem felejtik el soha.

Elég nagy botrányt kavart az ügy, amikor a Supersonics Oklahoma City-be költözött, és Thunderként folytatta. Olyan mély ez a seb, hogy a költözés óta csak Nick Collison mezét vonultatták vissza Oklahomában, aki 14 évet játszott a csapatban, ebből csak négyet Seattleben. Viszont Gary Payton és Shawn Kemp meze nincs visszavonultatva, mert nem akarják, hogy a mezük Oklahomában lógjon…

Ez csak egy érdekesség volt, mert most a másik helyszín, Las Vegas került be a hírekbe, méghozzá akkor, amikor LeBron James arról beszélt a The Shopban (saját beszélgetős sorozata), hogy szeretne csapatot Las Vegasban, és szeretne annak a csapatnak a tulajdonosa lenni:

Las Vegas Nevadában a sivatag közepén fekszik, a csillogás városa az Egyesült Államokban. Amellett, hogy nem kicsi város, hisz lakosságszám tekintetében a 26., inkább az éjszakai életéről, a kaszinóiról és a magaséletről híres. Móka, muníció és létesítmény van bőven Vegasban, csak a megfelelő tulaj és a jó menedzsment szükséges. Ha megugorják azt, amit az NHL-ben a Vegas Golden Knights csinált 2017-ben (amikor az NHL bővült 32 csapatra), akkor nem lehet oka panaszra senkinek, hiszen az akkor újonc csapat rögtön döntőbe jutott…

i csoport tagja legyen, amely NBA-csapatot birtokol, hiszen a vagyonának értéke a napokban érte el az 1 milliárd dollárt a Forbes számításai szerint. Az első aktív NBA-játékos lett, akinek ez sikerült…

Miközben LeBron James a The Shopban szerepel, javában zajlik az NBA-döntő, ahol ő ezúttal nem érintett, és ott éppen 2-1-re vezet a Boston Celtics a Golden State Warriors ellen. A negyedik meccset ma éjjel játsszák Bostonban. Érdemes nézni ennek a finálénak minden percét, mert bőven rejteget csodákat:

Boston Celtics – Golden State Warriors (NBA-döntő, 4. mérkőzés): június 11., szombat 3:00, Sport1 (élő); 10:00, Sport1 (felv.); 17:00, Sport2 (felv.)

NBA Action: június 12., vasárnap 11:00, Sport1

Alley-oop: június 12., vasárnap 19:00, Sport1 (élő)

Golden State Warriors – Boston Celtics (NBA-döntő, 5. mérkőzés): június 14., kedd 3:00, Sport1 (élő); 12:00, Sport1 (felv.); 22:00, Sport2 (felv.)