Csinál-e megint Sherrock „ribilliót”? • SportTV

Csinál-e megint Sherrock „ribilliót”?

2022. 06. 10. 16:46    
Olvasási idő: 2 perc

Egy héttel az US Masters után Koppenhágában a Nordic Masterrsszel folytatódik az idén végre teljes műsorú Worls eriers od Darts sorozat. Tavaly ugyanitt, Koppenhágában Fallon Sherrock ismét sportágtörténeti tettet vitt véghez a vb után. Kérdés, idén tud-e ismételni „Mrs Darts”…

Fallon Sherrock most is nagyo(ka)t dobna Koppenhágában (Fotó: Getty Images)

Egy hete a Madison Square Gardens Hulu Theatre termében Michael Smith végre átlépte saját árnyékát: nemcsak eljutott egy döntőig (hányadikig is?…), de most győznie is tudott, méghozzá a sorozat rekorderét, Michael van Gerwent kényszerítette térdre a fináléban.
Most a dán fővárosban újra mindketten a „PDC-sztárcsapat” tagjai, amelyben csak egy változás történt a múlt héthez képest: Jonny Claytont Dimitri Van den Bergh váltotta.  A másik hat versenyző változatlan.
Tavaly a sztár Fallon Sherrock volt, aki ugyan egy meccset (Price ellen), játék nélkül nyert meg, de Niels Heinsöét és Van den Berghet csak meg kellett vernie (utóbbit 11–10-re , óriási meccsen), hogy első nőként a dartshistóriában PDC-versenydöntőt vívhasson.
Az északi nyolcast az idei Mastersen három dán mellett egy-egy lett, litván, svéd, finn és izlandi játékos alkotja, a nyolcaddöntőben ők vannak összesorsolva a PDC-csapat tagjaival.
Michael Smith, aki New York-i sikerével most első kiemelt, a dán Vladimir Andersen lesz, aki januárban megszerezte a PDC Tour-kártyát. „Az elmúlt heketen hat versenyből ötöt megnyertem, most végre az eredményekben is ott tartok, ahol kell. Jól játszom és címeket nyerek” – mondta Bully Boy. „Szinte irreális, hogy most minden a javamra fordul. Amióta megnyertem a Premier League utolsó estéjét, azönbizalmam egyre nő.  Az elmúlt három évben túl kellett lépnem a szívfájdalmamon, hogy minden döntőmet elvesztem. Most, hogy minden héten döntőbe kerülök, és megnyerem – és ahogy megnyerem – őket, az önbizalmam növekedése szempontjából egyre fontosabb” – fejezte be mondandóját a PDC honlapján.
A tavalyi sztár Fallon Sherrrockkal Smith a negyeddöntőnem találkozhat, az angol versenyzőnőnek azonban ahhoz túl kell jutnia Darius Labanauskason, aki egyébként a világranglista 43. helyezettje, az északi-balti társaság másodikja, csak Madars Razma áll nála egy hellyel jobban. Sherrocknak ismát kegjobbja közelében kell játszania, hogy továbbjusson a legutóbbi vb-nyolcaddöntős ellen. „Fantasztikus beutazni a világot a dartsszal. Soha sem gondoltam volna, hogy megtörténik, amiben az elmúlt másfél évben részem lehetett. Nem akarok túlságosan előre tekinteni. Darius az első ellenfelem, az ellene játszandó meccsre kell koncentrálnom. Csak szeretnék túljutni az első meccsemen, és látni, hogy megy a játék. Tavaly is így csináltam, s a döntő lett a vége” – mondta Sherrock, akit bő két hete Budapesten is üdvözölhettünk a dartsgálán.
Gerwyn Price és Van den Bergh egyaránt dán ellenfelet kapott Brian Lökken, illetve Benjamin Drue Reus személyében. A belga klasszis első idei WS-fellépésére készül.  „Még két meghívást kaptam az idei World Seriesre, amelyeket kellően komolyan veszek. A legjobbamat akarom adni, izgatott vagyok, hogy felállhatok a színpadra játszani. Olyasvalaki vagyok, aki vágyik a sikerekre és követni akarom az álmaimat. A tény, hogy annyi országban tudok játszani, szinte hihetetlen, s mminden verseny élményét ki akarom élvezni” – mondta VDB.
Van Gerwen esetleges útja az idei hatodik nagy PDC-címre a veterán finn Kantele ellen kezdődhet meg, MVG sorozatban nyolcadszor is színre lép World Series-versenyen.  Kettejük küzdelmének győztese a tizedik PDC-címét megszerző James Wade és a már emlegetett lett Madars Razma összecsapásának jobbikja lesz.
Az alsó ágon a világbajnok Peter Wright elsőre a volt félprofi futballista izlandi Mattias Örn Fridrikssonnal játszik, ha győz, Gary Anderson és a svéd Daniel Larsson csatájának továbbjutójával mérkőzik az elődöntőért.
A nyolcaddöntő meccseit hat, a szombati negyed- és elődöntőét 10., a finálét 11 nyert legig játsszák.

Kapcsolódó

NORDIC DARTS MASTERS 2022, A NYOLCADDÖNTŐ PÁROSÍTÁSA

Dimitri VAN DEN BERGH (belga, 8. kiemelt)–Benjamin DUE REUS (dán)
Gary ANDERSON (skót, 6.)–Daniel LARSSON (svéd)
James WADE (angol, 5.)–Madars RAZMA (lett)
Fallon SHERROCK (angol, 7.)–Darius LABANAUSKAS (litván)
Gerwyn PRICE (walesi, 4.)–Brian LÖKKEN (dán)
Michael SMITH (angol, 1.)–Vladimir ANDERSEN (dán)
Peter WRIGHT (angol, 2.)–Matthias ÖRN FREDRIKSSON (izlandi)
Michael VAN GERWEN (holland, 3.)–Marko KANTELE (finn)

WORLD SERIES OF DARTS, 2. állomás, Nordic Darts Masters, Koppenhága. Sport1 19:00 a nyolcaddöntő mérkőzései (kommentátor: Fülöp László, szakkommentátor: Vereczkey Lajos)