Tavalyi elődöntősök csatáznak a negyeddöntőben • SportTV

Tavalyi elődöntősök csatáznak a negyeddöntőben

2022. 06. 18. 09:54    
Olvasási idő: < 1 perc

A második körrel, azaz a nyolcaddöntővel folytatódik a darts csapat-vb a frankfurti Eissporthalléban – sajnos már a mieink nélkül. Délután és este négy-négy mérkőzést rendeznek. A korábbi programban összecsap a tavalyi elődöntő két résztvevője, Ausztria, amely akkor nagy meglepetésre megverte Angliát és az akkor címvédő Wales, amely hatalmas küzdelemben szenvedett vereséget Skóciától. Az esti sessionben a belga–lengyel és a skót–portugál csata ígérkezik a legkiegyensúlyozottabbnak.

Snakebyite-nak és Hendónak, azaz Peter Wrightnak és John Hendersonnak Skócia képviseletében a veszélyes José de Sousával felálló portugálokon kell túljutniuk a negyeddöntőbe jutásért (Fotó: pdctv.com)

Összességében az eddigi két napról elmondható, hogy nem történt különösebb meglepetés, a nyolc kiemelt egytől-egyig – ha nem is mindig könnyedén – bejutott a második körbe. Csak egyetlenegy „söpréssel” végződő találkozó akadt, a hollandok nem engedtek „becsületleget” a brazil párosnak. A déllőtti négy találkozóból a középső kettő tűnik szorosabbnak, az írek impresszív játékkal győzték le Kanadát 5–2-re, nyilván jobban megszorongatják a Van Gerwen nélküli hollandokat a braziloknál. Az osztrákok tavaly – azonos összeállításban – a döntőig meneteltek, nagy kérdés, most a „csak” másodikként rangsorolt, de a többség szerint csúcsfavorit walesiekkel szemben lépesek lesznek-e idén is hasonló meglepetés(ek)re, mint a 2021-es tornán.
Az esti program lengyel–belga meccsét eldöntheti akár, hogy két sztár, Krzysztof Ratajski és Dimitri Van den Bergh egyes mérkőzésén mire jut egymással. A címvédő skótokat pedig a mindig kiszámíthatatlan, de remek kezű José de Sousa szorongathatja meg, persze a kétszeres világbajnok Peter Wrightot felül kell múlnia ahhoz, hogy az ibériaiak esélyt szerezzenek a negyeddöntőbe jutásra. Az első forduló legjobb körátlagát, a 100-at legjobban megközelítő értéket (98.86)  a vadonat új összeállításban (Michael Smith, James Wade) felálló, első kiemelt angolok produkálták, aligha kétséges, hogy a mieinket fájdalmasan könnyen legyőző litvánok nem jelenthetnek nehéz akadályt nekik.
A nyolcaddöntőben – és a vasárnapi negyed- és elődöntőben is – két, négy nyert legig tartó egyéni mérkőzéssel kezdődik a csapattalálkozó, ellentétes győzelem esetén páros találkozó (ugyancsak 4 legig) dönt a végeredményről és a továbbjutásról

Kapcsolódó

WORLD CUP OF DARTS, A NYOLCADDÖNTŐ MÉRKŐZÉSEI

Délutáni szakasz
Észak-Írország (6. kiemelt)–Új-Zéland
Hollandia (3.)–Írország
Wales (2.)–Ausztria
Németország (7.)–Dánia

Esti szakasz
Ausztrália (5.)–Svédország
Belgium (4.)–Lengyelország
Anglia (1.)–Lettország
Skócia (8.)–Portugália

DARTS CSAPAT-VILÁGBAJNOKSÁG (WORLD CUP OF DARTS), Frankfurt, Eissporthalle. Sport2 13:00 é 19:00 a nyolcaddöntő mérkőzései (kommentátor: Gyulai Miklós és Fülöp „180” László, szakkommentátor: Vereczkey Lajos)