Lesz-e holland mestere a Dutch Mastersnek? • SportTV

Lesz-e holland mestere a Dutch Mastersnek?

2022. 06. 25. 10:35    
Olvasási idő: < 1 perc

Amint az várható volt, a hollandok nemcsak nagyobb ellenállást tanúsítottak a PDC-sztárcsapat ellen, mint a World Series korábbi állomásain az észak-amerikaiak, valamint az észak-európaiak és baltiak, hanem jócskán felül is múlták a meghívott elitjátékosokat. Most már az a kérdés, a hat hazai játékos egyike vagy a két „maradék” PDC-s valamelyike szerzi meg a verseny trófeáját.

James Wade maradt a PDC-sztárcsapat legmagasabb rangsoroltja, ő és Van den Bergh próbál felülemelkedni a "holland hullámon"… (Fotó: PDC/Lawrence Lustig)

Hollandia–„Világválogatott” 6–2. Az első napi nyolcaddöntőből a hazai klasszisok – a világranglistán Van Gerwen utáni 8 legjobb holland játékost hívták meg az amszterdami versenyre – igen motiváltan játszva egymás után verték ki a világrangsor első négy helyezettjét, Wright, Price, Van Gerwen és Smith is a kiesés sorsára jutott, csupán az 5. James Wade-nek és 9. Dimitri Van den Berghnek – ő nyerte a WSD előző viadalát Koppenhágában – sikerült győzelemmel a negyeddöntőbe kerülnie. A hazai nyolcas leggyengébb ranglistás helyezésű versenyzője, az 52. Maik Kuivenhoven aratta a legfölényesebb sikert (6–1) Fallon Sherrock ellen, a két walesi szuperklasszist, Claytont és Price-t egyaránt döntő legben kényszerítette térdre Jermaine Wattimena és Vincent van der Voort.
Ezek után az elődöntőben két házi csata után legalább két hazai versenyző mindenképpen lesz, de lehet az akár négy is, ha Sherrock legyőzője Wade-et, Clayton kiverője pedig Van den Berghet múlja felül ez első ízben megrendezett holland mesterversenyen. A matematikai esély tehát a 7 nyert legig tartó elődöntőre a jelenlegi 75%-ról 50-re csökken, megmarad, vagy százszázalékosra emelkedik. A negyeddöntő meccseit még 6 nyert legig játsszák, a döntőben viszont nyolcat kell megnyernie annak, aki a trófeát hazaviszi, emellett 20 ezer fontos utalást is kap a bankszámlájára

Kapcsolódó

DUTCH MASTERS, A MÁSODIK NAP MÉRKŐZÉSEI

Negyeddöntő
Martijn KLEERMAKER (a világranglistán 40.)–Dirk VAN DUIJVENBODE (14.)
James WADE (angol, 5.)–Maik KUIVENHOVEN (52.)
Dimitri VAN DEN BERGH (belga, 9.)–Jermaine WATTIMENA (38.)
Danny NOPPERT (11.)–Vincent VAN DER VOORT (28.)
(a nem jelölt nemzetiségűek hollandok)
Elődöntő
A felső két mérkőzés győztese
Az alsó két mérkőzés győztese
Döntő
A két elődöntő győztese

WORLD SERIES OF DARTS, DUTCH MASTERS Amszeterdam, Zoggo Dome. Sport2 19:00 a negyeddöntő, az elődöntő és a döntő mérkőzései (kommentátor: Fülöp „180” László, szakkommentátor: Vereczkey Lajos)