Svájc a következő állomás a diadalúton • SportTV

Svájc a következő állomás a diadalúton

2022. 06. 27. 16:12    
Olvasási idő: < 1 perc

A magyar női junior kézilabda-válogatott a lengyelek elleni viszonylag szorosabb sikerre zárta az első csoportkört, ezzel 17. győzelmét aratta Celjében kontinens-, illetve világbajnokságon. Hétfőn este Svájc csapata következik – immár középdöntő IV. csoportjában.

Kérdés, a lengyelek elleni 14 gólos győzelem marad-e a legsoványabb magyar siker, vagy a svájciak megússzák kisebbel… (Fotó: ihf.com)

Előtte afféle előmérkőzésként a Zlatorog Arenából a IV. csoport másik összecsapását, a Horvátország–Egyiptom mérkőzést közvetítjük. Annak a győztese 2 pontos lesz, de csak akkor zárkózik fel a második helyre, ha sz a horvát együttes lesz és a mieink felülmúlják a svájciakat,  Azért a papírforna biztos horvát sikert ígér, az afrikaiak lefelé lógnak ki ebbek a négyesnek a mezőnyéből.

A magyar lányok már bizonyosan elsők vagy másodikak lesznek az est végén, s mivel a két gólkülönbség +19, illetve +1, már döntetlennel is az élen maradna együttesünk. Persze, a mieink nem csúfítanák el százszázalékos celjei mérlegüket, azaz egyértelműen ezen a mérkőzésen is a győzelemre hajtanak. Igazábót talán az a kérdés, az eddigi 19, 41 és 14 gólos győzelem után mekkora lesz a negyedik gólkülönbsége.

NŐI KÉZILABDA JUNIOR-VB, Celje. Sport1 18:30 Horvátország–Egyiptom, Sport1 20:30 Magyarország–Svájc középdöntő (kommentátor: Ágai Kis András, műsorvezető: szakkommentátor és szakértő: Borsos Attila és Tóth Tímea)