Kemény csata vár a mieinkre a középdöntőben • SportTV

Kemény csata vár a mieinkre a középdöntőben

2022. 07. 12. 12:32    
Olvasási idő: < 1 perc

A bravúros csoportkörzárás, a feröeriek elleni biztos győzelem után magasabb szintű ellenfél vár a magyar férfi kézilabda juniorválogatottra a portugáliai Eb-n. Az eddiga tornán kiváló játékot nyújtó spanyol együttessel kell megküzdenie Sótonyi László csapatának.

Karai Miklós és Temesvári Gábor jó játékára is nagy szükség lenne a spanyolok elleni középdöntő mérkőzésen (Fotó:mksz.hu)

Persze, nemcsak a mieink kerülnek a Sport1 képernyőjére a délután háromnegyed 1-kor kezdődő, 10 és fél órás kézimaratoniban. A mi csoportunk másik találkozóját is közvetítjük és sort kerítünk a másik két összecsapásra is.

Ebédidőben az „alsóház” egyik négyese, az I1csoport Norvégia–Feröer meccse kerül a képernyőre., amelyben a két pont nélküli csapat egyike felzárkózhat a 2-2 pontos lengyelek és szlovénok mögé-mellé. Utóbbiak összecsapását mutatjuk fél hármas meccskezdettel, rövid felvezetéssel.
Az esti két találkozó persze sokkal fontosabb nekünk. A spanyolok szinte minden viadalon induló, bármely korosztályú együttes éremesélyes az adott eseményen, így van ez a spanyol U20-as csapattal is. Talán az adhat halvány reményt a mieinknek, hogy a csoportkör záró meccsén az ibériai rangadón hatalmas intenzitású összecsapást kellett vívniuk a spanyoloknak, de hát az egy pihenőnapon nyilván mindent megtettek a kellő rehabilitációért. Mivel a mieink nulla ponttal indulnak a középdöntőben, csak akkor maradhatnak versenyben az elődöntőért, következésképp az éremcsata lehetőségéért, ha megverik az esélyesebbnek tűnő spanyolokat, akik ugyanúgy pont nélkül kezdik a torna középső fázisát. Az esti portugál–dán csata jobbikja pedig már 4 pontos lesz, azaz minden esélye meglesz az elődöntőbeli szereplésre.

FÉRFI KÉZILABDA JUNIOR-EB, Portugália. Középdöntő, illetve középső fázis a 9-16. helyért. Sport1 13:45 Norvégia–Feröer (kommentátor: Ágai Kis András), Sport1 15:15 Lengyelország–Szlovénia (kommentátor: Fülöp Marcell), Sport1 17:45 Spanyolország–Magyarország és 20:15 Portugália–Dánia (kommentátor: Méhes Gábor), valamennyi mérkőzésen műsorvezető: Takács Rita, szakkommentátor és szakértő: Boros Attila, Deli Rita és Kopornyik Zsolt)