Pogba visszatért. Visszatér a scudetto is? • SportTV

Pogba visszatért. Visszatér a scudetto is?

2022. 07. 12. 20:15    
Olvasási idő: < 1 perc

Paul Pogba hivatalosan is visszatért a Juventushoz, amellyel négyéves szerződést írt alá. És bízik benne, hogy vele együtt a sikerek is visszatérnek Torinóba.

Amikor Paul Pogba a Juventus labdarúgója volt (2012 ősze és 2016 tavasza között), rendre bajnoki címet ünnepelhetett. Amikor Paul Pogba nem a „zebrák” mezét hordta, egyszer sem lett bajnok. Ha ez a minta folytatódik, akkor kis túlzással le sem kell játszani a Serie A 2022-2023-as idényét, hanem lehet küldeni a scudettót Torinóba, tekintettel arra, hogy a Manchesterből lelépési díj nélkül távozó francia középpályás négyéves szerződést írt alá a Juvéval. A világbajnok futballista az előző hat szezont a Manchester Unitednél töltötte, saját bevallása szerint a sérülések, a sok edzőcsere és a rendszertelen posztváltások miatt nem tudott kiteljesedni, de nem bánja a hajdani váltását, amikor a mostanival ellentétes utat járt be, akkor világcsúcsot jelentő 89 millió font ellenében.

„Nem volt hiba, hogy oda igazoltam, de most hazatértem – jelentette ki Pogba. – Manchesterben felnőttem, ember lett belőlem, sokat tanultam ott. Torinóban viszont otthon érzem magam. Boldog vagyok, hogy visszatérhettem, több mint egy álom volt ez a számomra. A szívem döntött, ezért igazoltam a Juventushoz. Az első helyre valók vagyunk.”

Az előző két évadban a Juve nem ért oda az első helyre (előtte sorozatban kilencszer viszont igen), Pogba szerint viszont a „pole” hozzájuk tartozik, és bízik benne, hogy régi-új edzőjével, Massimiliano Allegrivel közösen visszahozzák a sikerkorszakot.

A Sport TV élőben közvetíti a Serie A 2022-2023-as idényét.