A mieink ellen láthatjuk a torna csillagát • SportTV

A mieink ellen láthatjuk a torna csillagát

2022. 07. 13. 13:55    
Olvasási idő: < 1 perc

Három mérkőzést közvetítünk szerdán a junior férfi kézilabda kontinensbajnokságról. Az igazán „vérre menő”, nagy tétű mérkőzés a mi középdöntő csoportunk „másik” mérkőzése lesz, sajnos a mieink már csak „tornán belüli edzőmérkőzést” játszanak a középdöntő csoportot már megnyerő házigazdák ellen.

Francisco Mota da Costa fényét kellene kicsit elhalványítania a mieinknek szerda este (Fotó: eurohandball.com)

A mi programunk egy 9–16. helyért menő „alsóházi” középszakaszmeccsel kezdődik, amelyen a szlovénok és a norvégok csapnak össze. Az I1-kvartettben az északiaknak csak egy pontra van szükségük, hogy az 1. helyen zárjanak a csoportban, hogy aztán a keresztbe játszás során  a horvátokkal, az olaszokkal vagy az izlandiakkal.
A középső meccs az elődöntőért megy a spanyol és a dán együttes között. A győztes bejut a legjobb négybe (csoportmásodikként), a vesztesnek marad az 5-8. helyért zajló keresztjáték. A döntetlen a jobb összgólkülönbség miatt az ibériaiaknak kedvez.
Az esti találkozó taktikai gyakorlásra, illetve az erők tartalékolására szolgálhat a szakmai stáboknak. A portugálok mindenképpen csoportgyőztesek, a mieink -utolsók az M1 jelű kvartettben. Ugyanakkor lehetőségünk nyílik tanulmányozni a jövő egyik nagy klasszisának ígérkező Francisco Mota da Costa játékát, aki három évvel fiatalabb a mezőny zöménél, ugyanakkor 42 góllal vezeti a torna góllövőlistáját, 11góllal megelőzve a verseny másodikját. Kérdés persze, mennyire ”szárnyalhat” csapata – reméljük, a mieink fegyelmezett védekezéssel talán alacsonyabb gólszámom hagyják a tornán magukat első számú favorittá kinövő hazaiak No 1 ifjú klasszisát, aki nem mellesleg a felnőttek közt játszotta végig az EHF Európa-liga-sorozatát testvérével, Martimmal együtt.

FÉRFI KÉZILABDA JUNIOR-EB, Portugália. Középdöntő, illetve középső fázis a 9-16. helyért. Sport1 15:15 Norvégia–Szlovénia; Sport1 17:45 Spanyolország–Dánia; Sport1 20:15 Magyarország–Portugália (valamennyi mérkőzésen kommentátor: Méhes Gábor, műsorvezető: Ágai Kis András, szakkommentátor és szakértő: Borsos Attila, Deli Rita és Kopornyik Zsolt)