NBA: Rekordbevétel a ligának, rekordszerződés Jokicnak • SportTV

NBA: Rekordbevétel a ligának, rekordszerződés Jokicnak

2022. 07. 14. 15:09    
Olvasási idő: < 1 perc

Sokszor sokan beszélnek róla, hogy sokat keresnek az NBA-játékosok, és hogy túl vannak fizetve. Ennek van talán némi valóságalapja, de az is biztos, hogy a liga termeli a pénzt. Először lépte át az NBA bevétele a 10 milliárd dolláros határt, ami jelenlegi árfolyamon 4100 milliárd forintnak felel meg.

Úgy tűnik, a koronavírus miatti bevételkiesések időszaka szinte teljes mértékben véget ért az NBA-ben, és a teltházas arénákkal együtt a magas bevételek is visszatértek a ligába. Adam Silver arról beszélt pár napja, hogy az NBA rekordot jelentő 10 milliárd euró bevételre tett szert az előző pénzügyi évben. Az is csúcs, hogy a kosárlabdával kapcsolatos bevételek 8,9 milliárd dollárt tettek ki.

Az a hihetetlen, hogy egyébként az előző évre mégis picit hatással volt a COVID, így sikerült ilyen magas bevételeket elérni, és az NBA komisszárja arról beszélt, hogy ezek felül is múlták a várakozásokat, és büszke arra, hogy 2,5 év alatt, onnantól számítva, hogy kitőrt a koronavírusjárvány, ide jutottak.

Ehhez a nyárhoz és a liga prosperálásához tartozik, hogy a közelmúltban csak úgy röpködtek a dollárszázmilliók a játékosok felé. A kétszeres MVP-é, Nikola Jokicé lett az NBA történetének legmagasabb összegről szóló szerződése, ami 264 millió dollárról szól és öt éves. Bradley Beal eközben a második legnagyobb szerződést kapta meg a Washington Wizardstól, ez durván 250 millió dollárról szól, és szintén öt éves. Ja Morant egy 193 millió dollárt garantáló kontraktust kapott, ami akár 230 millió dollárt is érhet, Zion Williamson hosszabbítása is elérheti a 231 millió dollárt, ha minden a tervek szerint alakul. Karl-Anthony Towns és Devin Booker 224 milliója is szerződésbe lett foglalva, ez pedig azért érdekes, mert az ő hosszabbításuk csak négy évre szól…

Az NBA-ben a hírek most leginkább arról szólnak, hogy Kevin Durant vajon mely csapatnál köt ki, illetve, hogy Donovan Mitchell is távozik-e a Utah Jazzből…A mai hírek arról szólnak, hogy akár olyan sokcsapatos ügyletet is köthetnek a felek, amiben mindkét játékos érintett lesz, Kevin Durant végül a Phoenix Sunshoz kerülne, míg Mitchell a Netshez.