Minden idők harmadik legjobb helyezésére hajtanak a fiúk • SportTV

Minden idők harmadik legjobb helyezésére hajtanak a fiúk

2022. 07. 17. 08:45    
Olvasási idő: < 1 perc

Kétszer szerepelt a legjobb négy között a magyar csapat az 1996 óra íródó férfi junior kézi Eb-k históriájában. Egy vasárnapi győzelem és az azzal járó 5. hely minden idők harmadik legjobb szereplését jelentené a tornán.

A németek legyőzése után a franciák elleni siker már 5. helyet érme a kontinensbajnokságon (Fotó: mksz.hu)

1996 óta 12 junior Eb-t játszottak le. Ebből ötször ki sem jutottak a mieink a tornára, a legutóbbi három alkalommal a 9., 10. és 11. helyen végeztek. Az 1998-as ausztriai kontinensbajnoki bronz számít a csúcsnak, 2004-ben Lettországban 4. Lett a csapat, a 2000-es görög rendezésű eseményen pedig a 6. helyet szerezte meg. Ebbe a hármasba ékelődik be a Sótonyi László vezette jelenlegi együttes, ha a vasárnapi mérkőzésén legyőzi a franciákat. Egyébként a torna előtt kitűzött célt – az első tízbe jutást – nemcsak elérte, hanem túl is teljesítette a együttes, amely amúgy a legnehezebb középdöntő csoportban szerepelt, amelyből végül kikerült a finálé két csapata, a két szomszéd ibériai ország együttese.
A kora délutáni magyar találkozón kívül természetesen a döntőt is élőben közvetítjük, a bronzmérkőzésről sem maradhat le senki sem, azt felvételről mutatjuk meg későn este.

FÉRFI KÉZILABDA JUNIOR EB, Portugália, helyosztók. Sport2 13:15 Franciaország–Magyarország az 5. helyért (kommentátor: Méhes Gábor, szakkommentátor: Borsos Attila, műsorvezető: Petur András, szakértő: Kopornyik Zsolt); Sport1 17:45 Portugália–Spanyolország döntő (kommentátor: Méhes Gábot, szakkommentátor: Borsos Attila, műsorvezető: Petur András, szakértő: Kopornyik Zsolt); Sport2 22:30 Svédország–Szerbia a 3. helyért (felv., kommentátor: Méhes Gábor, szakkommentátor: Borsos Attila)