Price lemásolja Phil Taylor bravúrját • SportTV

Price lemásolja Phil Taylor bravúrját

2022. 07. 23. 14:25    
Olvasási idő: < 1 perc

Phil Taylor után Gerwyn Price lett a második, aki a PDC jelenleg érvényes világranglista-számítása szerint visszaveszi az első helyét. A walesi dartsos a World Matchplay hátralévő eredményeitől függetlenül hétfőn újra trónra lép.

Mióta a PDC 2007-ben átállt a jelenlegi világranglista-számításra (az Order of Merit összeállításakor az előző két évben nyert pénzdíjakat veszik figyelembe), mindössze egy játékosnak sikerült visszaszereznie a világelsőségét. Naná, hogy Phil Taylornak, aki 2008-ban visszaült a trónra, azt követően, hogy Raymond van Barneveld rövid időre letaszította onnan. Hétfőtől viszont már lesz párja Phil Taylornak! Gerwyn Price ugyanis már biztosan gyűjt annyi pénzt a World Matchplayen (függetlenül a szombati elődöntő, illetve a vasárnapi finálé végeredményétől), hogy maga mögött hagyja Peter Wrightot, aki márciustól uralkodott mostanáig. Előtte Price a 2021-es világbajnokság óta állt a világ tetején, most pedig megkezdheti második regnálását, köszönhetően a Joao Sousa elleni elképesztő győzelmének, illetve Peter Wright Dimitri Van Den Berghtől elszenvedett vereségének.

Már a torna közben is zajlott a számolgatás, és a Sky Sports riportere megkérdezte Price-t, mit gondol az első hely visszaszerzéséről. „Voltam már világranglista-vezető és világbajnok is, nem az a fő célom, hogy most visszaüljek a trónra. Ha valaki túl sokat gondolkozik ezen, aztán elkezdi üldözni, akkor nehezebb lesz elérnie ezt, mintha hagyná, hogy maguktól történjenek a dolgok. Így én csak az előttem álló meccsekre összpontosítok. Ha újra én leszek a világelső, boldog leszek. Csak jól akarok játszani a Matchplayen, majd pedig szeretném megvédeni a címemet a Grand Slamen és jól szerepelni a világbajnokságon. Úgyhogy van pár más célom, mint a világelsőség” – jelentette ki akkor Price.

Tényleg magától jött akkor a világelsőség. De hogy a World Matchplay-győzelemmel is így lesz, azt nehéz elhinni. Danny Noppert, majd pedig a Dimitri Van Den Bergh-Michael van Gerwen németalföldi derbi győztese ellen alighanem rendesen oda kell tennie magát.

A Sport TV szombaton 21 órától élőben közvetítjük a World Matchplay elődöntőit.