Dybala megdöntötte Ronaldo rekordját • SportTV

Dybala megdöntötte Ronaldo rekordját

2022. 07. 24. 11:44    
Olvasási idő: < 1 perc

Paulo Dybala érkezése őrületet váltott ki az AS Roma szurkolóinál, az argentin támadó máris megdöntötte az egynapos mezeladási rekordot Olaszországban. Eddig Cristiano Ronaldóé volt a rekord, csak hogy érezzük a súlyát a római futball-láznak.

Megjött José Mourinho, az AS Roma szurkolói elkezdtek lelkesedni. A csapat megnyerte az Európa Konferecia Ligát, és legkésőbb akkor már tombolt a futball-láz az olasz főváros bordó részén. Már ezt is nehéz volt elhinni, na de ami most zajlik Rómában, azt hogyan lehet minősíteni? Őrület? Mánia?

Pedig nyár van, egyetlen sorozat sem zajlik, így aztán semmit sem tudott nyerni a Roma.

Csak megszerezte Paulo Dybalát, aki ugyan még nem nyert Bajnokok Ligáját, viszont a jövő AS Romájának kirakatembere lehet.  Jellemző a vele kapcsolatos várakozásokra, hogy az érkezéséről szóló hivatalos bejelentést követő 24 órában olasz lapértesülések szerint 535 ezer darabot adtak el a Dybala feliratú dresszből. Ez új olasz csúcs, ennyit még a Juventus sem tudott értékesíteni az első napon Cristiano Ronaldo mezéből. Persze, Francesco Totti abszolút értékesítési csúcsa sohasem forog majd veszélyben arrafelé, de azért az egynapos rekord sem rossz.

És ha már Totti: a Capitano felajánlotta, Dybala hordja az ő levetett 10-es mezét, amire az argentin nemet mondott, mert úgy érzi, ezt a megtiszteltetést legfeljebb a pályán mutatott játékával érdemelheti ki. Ha egyáltalán valaha is kiérdemli. Így aztán egyelőre 21-esben futballozik majd, az eredetileg ezt a számot választó, szintén nyári érkező Nemanja Matics pedig nyolcasra váltott.

Dybala először július 30-án, a Tottenham ellen ölti magára a Roma mezét, azt a mérkőzést élőben mutatjuk majd a Sport2-n.

A Sport TV élőben közvetíti a Serie A 2022-2023-as idényét.