A favoritok közül a dánok a pályán • SportTV

A favoritok közül a dánok a pályán

2022. 07. 31. 10:02    
Olvasási idő: < 1 perc

Szombaton mind a nyolc csoportban rendeztek mérkőzéseket a női ifjúsági kézilabda-vb nyitó napján Észak Macedóniában. A játékrend szerint vasárnap az A-D csoportok csapatai dupláznak először.

Szenegál ázsiai ellenféllel szemben javv0that a házigazdéktól elszenvedett szombati nagy vreeség után (Fotó: www.ihf.info)

Időben először kora délután a Svédország–Algéria mérkőzéssel kezdünk. A skandinávok az első körben 22–17-re kikaptak Izlandtól, az afrikaiak hatalmas, 38–16-os vereségbe futottak bele Mióontenegró ellen. Amelyik együttes nyer a Jane Szandanszki Arenában, még őrizhet némi reményt a középdöntőbe kerülésre.
Délután 4-től maradunk a városban, Szkopjében, csak a másik csarnokot kapcsoljuk a Bora Trajkovszki Sportközponban, ahol Szenegál együttese csap össze Iránéval a B-jelű négyesben. Szombaton az afrikaiak kiütéses vereséget szenvedtek a házigazda Észak-Macedóniától, az irániak csaknem ugyanolyan különbségű győzelmet (47–31) arattak Üzbegisztán ellen. (Az eredményt elnézve alighanem a védekezésen mindkét csapatnál jócskán van csiszolni való…)
A nap utolsó közvetítendő összecsapásán egy államalakulat két országa csap össze, Dánia mérkőzik meg a hivatalosan hivatalosan hozzá tartozó, de jelentős autonómiát élvező – így a sportban önálló szövetségek által működtetett külön válogatottakat üzemeltető – Feröerrel. A mérkőzés a C-csoportban kerül sorra, a Szandanszki-arénában játsszák. Az első körben a torna egyik esélyesének tartott dánok 32–21-re megverték Ausztriát (mutattuk is a Sport1-en), a feröeriek viszont öt góllal (29–24) kikaptak a sportágban minden szinten és mindkét nemben sok fejlődést mutató portugáloktól.

U18-AS NŐI KÉZILABDA-VB, Észak-Macedónia. Sport1 14:00 Svédország–Algéria (A-csoport – kommentátor: Bartha Zoltán, szakkommentátor: Tóth Tímea); Sport1 16:00 Szenegál–Irán (B-csoport – kommentátor: Bartha Zoltán, szakkommentátor: Tóth Tímea); Sport1 18:00 Feröer–Dánia (C-csoport –kommentátor: Fülöp Marcell, szakkommentátor: Tóth Tímea)