Walesi ismétlés Hamiltonban? • SportTV

Walesi ismétlés Hamiltonban?

2022. 08. 27. 01:41    
Olvasási idő: 2 perc

Újabb 7–1-gyel zárult a World Series „ötödik kontinenses” versenytriójának utolsó darabja. A különbséget csak az jelenti, hogy ezúttal (is) Fallon Sherrock volt a bukó, aki Queenslandhoz hasonlóan, csak kissé fájdalmasabban kapott ki, merthogy már 5–3-ra vezetett, s onnan nem tudott lehet nyerni a „nevenincs” Kayden Milne ellen...

Tökéletes technika. Ha ez eredményességgel is párosul, incs dartos, aki ellenállthatna Jonny Claytonnak, még a nagy MVG sem… (Fotó: Getty Images)

A PDC-s „világválogatott” másik 7 tagja viszont vette az első akadályt, a legnehezebben James Wade, akit döntő legre kényszerített, Gordon Mathers, aki amúgy két hete verte ki Sherrockot.
Szombaton persze mindenki tiszta lappal rajtol.  Egyikük fináléba jutása sem számítana szenzációnak, lévén hogy Joe Cullen kivételével mindegyikük járt már az eddigi öt résztorna valamelyikének döntőjében. Tegyük hozzá: Cullen a Premier League-ben újoncként döntőzött úgy, hogy a hajrában szerzett részgyőzelmet, s jutott a négyes döntőbe.

Szóval, minimum hétesélyes a szombat, nézzük a negyeddöntő meccssorrendjét!
Reggel 9-kor – hamiltoni idő szerint az 19 óra – az első kiemelt Dimitri Van den Bergh kezd Joe Cullennel. A belga most jóval kevésbé magabiztos, mint tavasszal volt a Nordic és a Dutch Mastersen: nyer, nyereget, de riasztó rövidzárlatai vannak, amelyet a klasszis ellenfelek ki-kihasználnak. S bizony az idén Masters-győztes, PL-második Cullen már ebbe a kategóriába sorolandó. Ráadásuk a legutóbbi négy és fél évben vívott öt találkozójukból az angol nyert eggyel többet.
A másik meccsre James Wade és Gerwyn Price áll a tábla mögé. Price az év első felében visszahódította a világelsőséget Wrighttól, de nála is mindig becsúszik egy gyengébb periódus vagy nap, és a tornagyőzelmek elkerülik március óta, az évben mindössze egyetlen Players Championship forduló sikerült megnyernie Niederhausenben. Azóta a World Matchplay döntője volt a csúcs, de azt elvesztette MVG ellen.
Éppen a tar holland zseni Michael van Gerwen a harmadik meccs egyik részese, a másik Jonny Clayton, aki Wollongongban tarolt és az első fordulóban is roppant magabiztos volt Mal Cuming ellen. Őt tartják a fogadóirodák is legesélyesesebbnek, a legalacsonyabb a szorzója (1.13), a második legalacsonyabb éppen MVG-é (1.15), azaz ha úgy tetszik, a bukik ennek a negyeddöntőjének a leendő győztesében látják a verseny végső nyertesét is. Az elmúlt nem egészen egy évben 10-szer meccseltek egymással és ezek mérlege 5–5, alighanem tényleg köztük várható a legnagyobb csata a legjobb nyolc között.
Elvileg Michael Smithnek lehet a legkönnyebb dolga Kayden Miles ellen, ha megfelel a papírformának, a „csúcsrangadó” győztesével meccselhet az elődöntőben. Ezzel el is árultuk, hogy a negyeddöntő időrendje ágrajz szerinti, azaz az első két és a második két találkozó győztesei mérkőznek meg a döntőbe jutásért. A nyolc között még 6, a négy között 7, a fináléban 8 leget kell nyerni a meccsgyőzelemhez. A fődíj Új-Zélandon is 20 ezer fontot ér, a döntő vesztese 10 ezret kap a bankszámlájára.

WORLD SERIES OF DARTS, 6. állomás, New Zealand Masters, Hamilton. Sport1 9:00 a negyed- és az elődöntő, valamint a döntő mérkőzése(i) (kommentátor: Fülöp „180” László, szakkommentátor: Vereczkey Lajos)