Veszprém: dupla tornasiker bő egy hét alatt? • SportTV

Veszprém: dupla tornasiker bő egy hét alatt?

2022. 08. 28. 11:29    
Olvasási idő: < 1 perc

Nyolc napon belül a második felkészülésitorna-döntőjét vívhatja a Telekom Veszprém férfi kézilabdacsapata. Múlt szombaton a MOL-kupát nyerte meg Tatabányán a rendező csapat ellen, most vasárnap pedig a 2. Veszprém Handballcity Fesztivál tornadöntőjét vívja a THW Kiel együttesével.

A szerb klasszis Vladimir Cupara a Flensburg ellen szenzációs védéseivel nagyban hozzájárult a hazaiak tornadöntőbe jutásához (Fotó: handballveszprem.hu)

Szombaton a torna elődöntőjében a kieliek 35–33-ra győzték le a lengyel Kielcét, a hazai Telekom a másik német együttest, a Flensburg-Handewittet verte meg 35–31-re.
Így a Veszprém Aréna vasárnapi programjának első meccsét kora délután a harmadik helyért a Kielce játssza a Flenburggal, a döntőben pedig Veszprém–Kiel találkozóra kerül sor.
Utóbbi két együttes ezt megelőzően tétmeccsen a BL kölni négyes döntőjében csapott össze, a tét a sorozat bronzérmének megszerzése volt. Az a mérkőzés a Lanxess Arenában  34–34-es döntetlennel ért véget, a  7 m-es dobásokból a német együttes jött ki jobban, 3-1-re.
Most persze kisebb a tét, ám az elődöntő kulisszái igencsak „BL-élményt” nyújtottak már szombaton. S persze az emlegetett összecsapás elvileg semleges pályán volt, gyakorlatilag Németországban, de ott is remekelt a veszprémi „kihelyezett” szurkolótábor, amely most a saját csarnokban jelentheti a BL-ben (is) megszokott plusz erőt a hazai csapatnak. Egy kicsivel tehát a Telekom az esélyesebb, de ugyanolyan lendülettel és erőbedobással kell küzdenie az együttesnek a tornagyőzelemért, mint amilyennel szombaton a másik német sztárcsapat ellen harcolt Momir Ilics „legénysége”.

2. VESZPRÉM HANDALLCITY FÉRFIKÉZILABDA-TORNA, Veszprém. Sport1 13:45 Lomza Indiustria Kielce–SG Flensburg-Handewitt a 3. helyért (kommentátor: Bartha Zoltán, szakkommentátor: Borsos Attila, riporter: Fülöp Marcell, műsorvezető: Ágai Kis András, szakértő: Deli Rita); Sport1 16:15 Telekom Veszprém–THW Kiel döntő (kommentátor: Bartha Zoltán, szakkommentátor: Borsos Attila, riporter: Fülöp Marcell, műsorvezető: Ágai Kis András, szakértő: Deli Rita)