LeBron James is beszáll a Milanba • SportTV

LeBron James is beszáll a Milanba

2022. 08. 30. 09:14    
Olvasási idő: < 1 perc

LeBron James cége is tulajdonrészt szerez a hamarosan 1,2 milliárd euróért gazdát cserélő Milanban.

A Financial Times értesülései szerint már a napokban hivatalosan is végbe mehet a Milan tulajdonoscseréje, miután az Elliott Investment Management kész arra, hogy 1,2 milliárd euróért eladja a klubot a RedBird magánbefektetési cég vezette konzorciumnak. A vásárlói csoport tagja még a New York Yankees baseballcsapata, valamint a Main Street Advisors nevű, Los Angeles-i befektetői csoport. Utóbbi egyik tulajdonosa minden idők egyik legjobb kosarasa, LeBron James (valamint a rapper Drake és a zenei producer Jimmy Iovine), akinek a Liverpoolban is van részesedése. Mondjuk a Yankeesnek is van már részesedése futballcsapatban, méghozzá az MLS-ben szereplő New York Cityben.

Gerryv Cardinale, a RedBird tulajdonosa már hosszú ideje együttműködik a Yankeesszel, illetve a franchise mögött álló Steinbrenner családdal. Amikor még a Goldman Sachsnál dolgozott, együtt alapították meg a YES Network nevű regionális sportcsatornát. A Financial Times értesülései szerint a mostani ügylet részeként a Milan meccsei is az adóra kerülhetnek.

Jamesék nem közvetlenül, hanem a cégükön keresztül lesznek tulajdonosai a Milannak. A kosaras sztár már több ügyletben is dolgozott-dolgozik együtt Cardinaléval, utóbbi benne van James SpringHill nevű médiacégében, illetve közösen vettek részesedést a Fenway Sports Groupban, amely a már említett Liverpoolnak, illetve a Boston Red Sox baseballcsapatának is a tulajdonosa.

A Sport TV élőben közvetíti a Serie A 2022-2023-as idényét.