24 órán belül játszik Magyarországon a Barca és a PSG • SportTV

24 órán belül játszik Magyarországon a Barca és a PSG

Sport TV avatar Sport TV 2022. 09. 13. 16:26    
Olvasási idő: 2 perc

Bivalyerősre sikerült a férfi kézilabda BL-nyitóforduló két magyar érdekeltségű párosítása a férfiak mezőnyében, a Szeged és a Veszprém is igazi sztárcsapat ellen kezdi el a BL-szezont. Alig 24 óra alatt pályára lép Magyarországon a BL-címvédő Barca és a világsztárokkal teletűzdelt PSG is. A katalánokat a Szeged, a párizsiakat a Veszprém látja vendégül, és a Sport1 mindkét mérkőzést élőben közvetíti.

Egy éve katarzis volt a Veszprém-PSG meccsen. (Fotó: Peka Roland / handballveszprem.hu)

Közel három hónap telt már azóta, hogy június 19-én a Barcelona legyőzte és a Kielcét, és ezzel BL-győztes lett. Szintén ezen a napon játszott bronzmeccset a Telekom Veszprém a Kiel ellen. A magyar bajnok Pick Szeged eddigi utolsó BL-mérkőzése ennél is régebben, április hetedikén volt. Csoda, hogy a két csapat szurkolói már ki vannak éhezve a Bajnokok Ligája rajtjára? Kiváló hír a kézilabdaszurkolók számára, hogy a sorozat visszatérése már egyáltalán nem kell sokat várni, és hogy ennél rangosabb párosításokat választani sem lett volna könnyű. Ráadásul a Pick Aréna és a Veszprém Aréna nyitja majd meg a kapuit szerdán és csütörtökön.

Pick Szeged – Barcelona

A magyar bajnok találkozik a BL-győztessel, ami igazán vonzó mérkőzésnek ígérkezik a kézilabda szerelmesei számára. Nem titkolt cél Szegeden évek óta, hogy a szezon végén Kölnben is legyen ott a csapat, ennek érdekében építi keretét a Tisza-parti alakulat. A legfőbb nyári erősítés Szegeden a magyar válogatott Szita Zoltán szerződtetése volt.  Kiváló erőpróba lehet az első fordulóban az egyik legerősebb ellenfél, a 10-szeres BL-győztes, a trófeát 2022-ben és 2021-ben is elhódító, így duplán címvédő Barca. Három évvel ezelőtt is Szegeden kezdték a BL-szezont a katalánok, akkor kikaptak, talán ez így lesz idén is. A szegedi vezetőedző, Juan Carlos Pastor az EHF-nek azt mondta, hogy pályafutása sokszor játszott a Barcelona ellen, és természetesen különleges ellenfél, de elsősorban azért, mert a BL címvédőjéről van szó.

Pick Szeged – Barcelona: szeptember 14., szerda 18:45, Sport1 (élő)

Telekom Veszprém – PSG

A Barca mellett a PSG az a csapat, amely egy világvárosban egy világhírű és hatalmas sztárklub szakosztályaként működik. Nem csoda, hogy a sportág legnagyobb sztárjait tudják Párizsba csábítani. Magyar szempontból óriási öröm, hogy például a válogatott Máthé Dominik is oda igazolt 2022 nyarán, igaz, ő most nem játszik, mert még rehabilitációját tölti korábbi térdsérülése után. Az előző szezonban a bakonyiak jutottak tovább a BL-ben, hiszen ott voltak Kölnben, és végül negyedik helyen zárták a szezont, míg a PSG a negyedöntőben esett ki a Kiellel szemben. Egy csoportban voltak egy évvel ezelőtt is a felek, és Momir Ilics tanítványai hazai pályán és idegenben is bravúros győzelmet arattak. A Veszprém Arénában aratott győzelem felért egy katarzissal. Veszprémben több új játékost kell beépíteni, mint Szegeden, de Bjarki Már Elísson, Yehia Elderaa, Dragan Pechmalbec és Mikita Vailupau reményeink nem okoz majd csalódást.

Telekom Veszprém – PSG: szeptember 15., csütörtök 18:45, Sport1 (élő)