Rajt a legnehezebb ellenféllel • SportTV

Rajt a legnehezebb ellenféllel

2022. 09. 14. 16:20    
Olvasási idő: < 1 perc

A sorsolás következtében a Pick Szeged nem „aprózza el”. A létező legnehezebb ellenféllel, a 11-szeres BEK-/BL-győztes Barcával kezdik meg Bajnokok Ligája szereplésüket a kékek. A küzdelem nagyságrendjéről, illetve a lehetséges esélyekről a párharc örökmérlege is árulkodik…

Rosta Miklós szerint "együtt menni fog"… (Fotó:pickhandball.hu)

Az egész BL 14 mérkőzés nyitó fordulójának legpatinásabb párharca a Pick–Barca. A két klub – persze más-más neveken – az 1977–78–as (!) KEK-nyolcaddöntő (az volt a szegediek első kupameccse az európai porondon) óta már hússzor (!) megmérkőzött egymással, a katalánok háromszor annyi meccset nyertek, mint a Tisza-partiak. Ugyanakkor a legutóbbi két szegedi találkozó hazai sikert hozott, azonos góleredménnyel (31–28). Mindkét győzelemnél már Carlos Pastor volt a kékek edzője, aki tehát már ismeri a Barca-verés receptjét, más kérdés, harmadszor egymás után is sikerül-e a szuperbravúr öt esztendőn belül.
A mai csapat egyik csillaga, Rosta Miklós az alábbiakban fejtegette véleményét a klub honlapján. „Ha végig koncentráltan játszunk, odafigyelünk, akkor sikerül megszerezni a győzelmet. A világ egyik legjobb csapata lesz az ellenfelünk. A meccsen olyan tempó lesz, amit végig bírni kell, éppen ezért kell fejben is felkészülni. Remek játékosok alkotják a BL-címvédő keretét, gyorsak, erősek, jól cseleznek és kőkemények. Éppen ezért lesz fontos, hogy aki pályára kerül, az tegyen hozzá a játékhoz, lehet az egy labdaszerzés, vagy egy gólpassz, vagy éppen egy blokk. Fontos lesz a védekezés, ha ez jól működik, akkor a kapusaink is könnyebben védenek. Ha ez összeáll, akkor sikerre vezet”… Nagy szükségünk lesz mindenkire szerdán este. A legtöbb ellenfelünk nincs hozzászokva az olyan hangulathoz, mint amit a szegedi tábor teremt. Éppen ezért azt üzenem: »Gyerünk! Együtt sikerül!«”
Reméljük, a szegediek egyik kedvence saját hazájában is prófétának bizonyul!

Kapcsolódó

Szeged–Barca kupamúlt

Összesen: 20 mérkőzés–5 Szeged-győzelem–0 döntetlen–15 Barca-siker / 494–558-as gólkülönbség. Szegeden: 10–3–0–7 / 240–245. Az első mérkőzés: Szeged SC–FC Barcelona 27–22 (15–11). Szeged, 1977. 11. 10., KEK-elődöntő. A legutóbbi mérkőzés: Barca–MOL-Pick Szeged 30–28 (13–15). Barcelona, 2020. 2. 29., BL-csoportkör.

FÉRFI BAJNOKOK LIGÁJA, csoportkör, első forduló. Sport1 18:00 Pick Szeged–Barca Lassa (kommentátor: Méhes Gábor, szakkommentátor: Borsos Attila, riporter: Szél Tamás Pál, műsorvezető: Fazekas Erzsébet, szakértő: Császár Gábor és Deli Rita)