Szuperrangadók a program végén • SportTV

Szuperrangadók a program végén

2022. 09. 17. 11:41    
Olvasási idő: < 1 perc

... persze az elejét is érdemes nézi. A World Series of Darts amszterdami döntőjének már az első napján, az első körben parádés, kiélezett csaták zajlottak, kétszer csak a döntő legben dőlt el a győzelem sorsa, s három 6–4-es eredmény is kialakult, amelyből a közönség a Wright–Sherrock és a Noppert–Whitlock összecsapást élvezte a legjobban – az előbbiben az egyéni világbajnok győzött, az utóbbiban a regnáló csapatvilágbajnok alulmaradt.   

A legutóbbi vb-döntő sokadik visszavágóját Amszterdamban a World Series of Darts döntő tornájának nyolcaddöntőjében rendezik (Fotó: Getty Images)

A második napon a „valódi” nyolcaddöntő következik, a WSOD rangsorának első nyolca – a kiemeltek „csapata” – a nyolc pénteki győztessel meccsel.  Mindegyik csata kétesélyesnek tekinthető, de legalább a fel kínál különleges érdekességet. A Cullen–Chisnall angol házi rangadón – ez az egyetlen azonos nemzetiségűek közti ütközet – például megismétlődik a múlt heti budapesti Europe Tour-verseny egyik elődöntője, amelyet óriási küzdelemben Cullen nyert meg 7–6-ra.

Michael van Gerwen, aki a World Series of Darts csúcstartója mind a megnyert részversenyek, mint az eldód0tott éves trófeák számát tekintve az idei csapatvilágbajnok (World Cup of Darts-győztes) ausztrál Damon Hetával mérkőzik meg. Az esti utolsó előtti találkozójára a legutóbbi vb-döntő két résztvevőjét szólítják a tábla elé. Mint emlékezetes, azt a döntőt 7–5-re Peter Wright nyerte meg, azóta ebben az esztendőben további öt alkalommal találkoztak, s csupán az US Mastersen, éppen a World Series amerikai állomásán az elődöntőben sikerült Michael Smithnek nyernie, a másik négy alkalommal a világbajnoké lett a siker.
Az UK Open-bajnok Danny Noppert a második napon is „kiérdemelte” a záró mérkőzést. Pénteken megverte a csapatvilágbajnok Whitlockot, most az egy évvel korábbi csapatvilágbajnok – cseppet sem mellesleg, a WSOD-címvédő – Jonny Claytonnal kellene elbánnia az AFAS Arenában…

Kapcsolódó

WSOD-DÖNTŐ, A NYOLCADDÖNTŐ PROGRAMJA

Gary ANDERSON (skót, 8. kiemelt)–Dirk van DUIJVENBODE (holland)
James WADE (angol, 6.)–Leonard GATES (amerikai)
Joe CULLEN (angol, 7.)–Dave CHISNALL (angol)
Dimitri VAN DEN BERGH (belga, 1.)–Ryan JOYCE (angol)
Gerwyn PRICE (walesi, 2.)–Matt CAMPBELL (kanadai)
Michael van GERWEN (holland, 4.)–Damon HETA (ausztrál)
Michael SMITH (angol, 3.)–Peter WRIGHT (skót)
Jonny CLAYTON (walesi, 5.)–Danny NOPPERT (holland)

 WORLD SERIES OF DARTS, döntő torna, Amszterdam. Sport1 19:00 a nyolcaddöntő mérkőzései (kommentátor: Gyulai Miklós, szakkommentátor: Vereczkey Lajos)