Sikeres folytatást tervez a Veszprém • SportTV

Sikeres folytatást tervez a Veszprém

2022. 09. 21. 11:04    
Olvasási idő: -2 perc

Szerdán két mérkőzéssel folytatjuk közvetítéssorozatunkat a férfi kézilabda BL 2022–23. évi idényéről. Előbb felvezetésként az „örökös” szlovén bajnok és a 2020-as BL-győztes csatáját mutatjuk meg, majd következik a múlt héten győztesen rajtoló Veszprém portói vendégjátéka.

Petar Nenadics kemény meccset és győzelemet vár Portóban (Fotó: handballveszprem.hu)

CELJE–KIEL (B-csoport)

A Celje nagy küzdelemre késztette az Aalborgot az első játéknapon, végül azonban kikapott Dániában (36–32-re), a Kiel könnyed győzelmet aratott a norvég bajnok Elverum fölött (36–26).
A német csapat 4-szeres BL-győztes, a Celjének egyszer (2005) sikerült elhódítania a trófeát, az összes részvételek számát tekintve a házigazda 27–24-re vezet az európai első számú kupasorozatban (BEK/BL).  A szlovénok a két csapat 10 összecsapásából csupán egyet nyertek meg (2017-ben Németországban), a kieliek viszont csak egyetlen pontot hagytak Celjében öt ottani találkozójukon. A THW szlovén játékmestere, Miha Zarabec 2007-ig a mostani ellenfél mezét viselte. A Kiel mindössze hét gólra van 10 000. Találtától a Bajnokok Ligájában. Legutóbbi hazai bajnokiján megőrizte veretlenségét a Bundesligában a Mindenben aratott 34–18-as győzelmével, míg házigazdája is győztes bajnokin van túl, 34–27-re győzött az Omoz ellen, amellyel szintén hibátlan két mérkőzés után.

PORTO–VESZPRÉM (A-csoport)

A két együttes ellentétel előjelű rajtot vett a BL-ben. Míg a Veszprém nagy rangadón legyőpzte a védő esélyesek egyikét, a PSG-t otthon (36–34), addig a Porto üres kézzel tért haza Lengyelországból, mivel 27–23-as vereséget szenvedett Plockban.
A veszprémi diadal kulcsemberének Rasmus Laude-Schmidt bizonyzult, a dán klasszis 11 gólt szórt a francia bajnok kapujába, ezzel el is nyerte az első forduló legjobb játékosa (MVP) címet az európai szövetségtől.
Eddig néyszer találkoztak egymással a BL-ben a csapatok, a bakonyiak három győzelmet arattak – kettőt Portóban – , míg a legutóbbi csatájuk 28–28-as döntetlennel ért véget a Veszorém Arénában.
A hét végén a Porto 27–27-as döntetlent játszott a bajnokságban az Aguas Santas ellen, a magyar rekordbajnok a múlt szerdai PSG-meccs óta nem játszott tétmérkőzést.
Ez kemény csata lesz. A Porto nagyon jó csapat, még akkor is, ha az első fordulóban kikapott Plockban. Kemény meccset várunk, ahogy mindig. Nagyon fegyelmezett játékot játszanak, különösen koncentrált a hét a hat elleni játékuk. Semmit nem jelent, hogy kikaptak legutóbb. Valószínűleg telt ház lesz, ha a saját játékunkat tudjuk játszani és azt a védekezést vagy gyors játékot tudjuk bemutatni, mint a PSG ellen, akkor jó esélyünk lehet a két pontra, ami nagyon fontos számunkra” – nyilatkozta Petar Nenadics, a Telekom klasszis irányítója klubja honlapjának.
Ugyancsak az elélenfél erejét és motiváltságát emelte ki Momir Ilics edző is a szerda esti találkozó előtt: „A Porto nagyon jó csapat, még akkor is, ha az első fordulóban kikapott Plockban. Pontosan ezért is fogunk a lehető legnagyobb energiával készülni és belemenni ebbe a meccsbe, biztos vagyok benne, hogy az ellenfelünk is a legjobbját fogja nyújtani ellenünk. Ők lesznek hazai pályán, ráadásul sok hangos szurkolójuk van, így jó hangulatot várok. Az biztos, hogy a végéig harc lesz, hatvan perc kemény küzdelem után, remélem, a végén mi örülhetünk.”

Kapcsolódó

Porto–Veszprém kupamúlt

Összesen: 4 mérkőzés–0 Porto-győzelem–1 döntetlen–3 Veszprém-siker / 103–127-es gólkülönbség. Portóban: 2–0–0–2 / 47–61. Az első mérkőzés: Telekom Veszprém HC–FC Porto Sofarma 38–28 (19–16). Veszprém, 2019. 10. 13., BL-csoportkör. A legutóbbi mérkőzés Telekom Veszprém HC–FC Porto 28–28 (15–15). Veszprém, 2022. 2. 16., BL-csoportkör.

FÉRFI BAJNOKOK LIGÁJA, csoportkör, 2. forduló. Sport1 18:30 RK Celje Pivovarna Lasko–THW Kiel (kommentátor: Bartha Zoltán, műsorvezető: Fazekas Erzsébet, szakkommentátor  és szakértő: Császár Gábor és Mocsai Tamás); Sport1 20:30 FC Porto–Telekom Veszprém HC (kommentátor: Bartha Zoltán, műsorvezető: Fazekas Erzsébet, szakkommentátor  és szakértő: Császár Gábor és Mocsai Tamás)