Hibátlan maradna a Veszprém • SportTV

Hibátlan maradna a Veszprém

2022. 09. 28. 15:29    
Olvasási idő: 2 perc

Két forduló után négy százszázalékos csapat maradt csupán a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörében. A német bajnokként favorit Magdeburg, a 11-szeres BEK-/BL-győztes Barca, a 2016-os bajnok Kielce és a magyar rekordbajnok Veszprém. Utóbbi kettő a Sport1 képernyőjére kerül szerdán este.

Sipos Adrián – képünkön a PSG ellen küzd a labbdáért – kemény meccset, de győzelmet vár (Fotó: veszpremhandball.hu)

VESZPRÉM–DIN. BUCURESTI (A-csoport)

A veszprémi csapat a PSG-t otthon, a Portót idegenben múlta felül, a vendég románok kikaptak a Magdeburgtól, majd a dán GOG ellen megszerezték első pontjukat.  Az előző idény csoportkörében is  találkozott a két csapat, s mindketten megnyerték hazai meccsüket. Összesen négy európai csatájukból háromszor a bakonyiak győztek, de a tavaly október 29-i, bukaresti 29–31 igen fájdalmasan érintette az akkor és most is favorit veszprémieket. A visszavágón aratott 15 gólos győzelem gyógyír volt a sebekre, de azért nem árt óvatosnak lenni…
Erre figyelmeztetett Sipos Adrián is a klubhonlapnak adott miniinterjújában: „Nagyon jól kezdtük ezt az évet. Ez egy nagyon jó dolog így a szezon elején, de nem szabad egy pillanatra sem kiengedni, mert nagyon nehéz mérkőzések várnak még ránk. Az új játékosok beilleszkedése jól halad, de mindig van hova fejlődni. Például abban, hogy a meccsek alatt ne legyenek hullámvölgyeink” …”folyamatosan épülő csapat ellen fogunk pályára lépni. Tavaly is találkoztunk velük kétszer, akkor egy nagyon rossz és egy nagyon jó mérkőzést játszottunk ellenük. Kiváló edzőjük van és évről évre erősebbek lesznek. Idén jól igazoltak, úgyhogy egy kemény meccs lesz. Veszélyes együttes a Bukarest szóval fel kell készülnünk rájuk és minden edzői utasítást be kell tartanunk” – fogalmazott a bakonyiak magyar válogatott játékosa. Hasonló húrokat pengetett az edző Momir Ilics is: „A Dinamo nagyon jó csapat, szerintem évről évre jobbak most. Ugye, láttuk az előző szezonban, hogy kaptunk ki tőlük Bukarestben, aztán persze nyertünk Veszprémben, de azt gondolom, a tavalyi évhez képest is erősödtek. Jó edzőjük van, ebben a szezonban mindenki számára veszélyes ellenfél lesznek. Védekezésben a hatosfalat és a nyitott védekezést is magas szinten csinálják, futnak, gyors és okos kézilabdát játszanak, ez a tipikus Dinamo-játék. Ez az a csapat, akik viszonylag kevés technikai hibát vét, nem veszítenek sok labdát. Azt gondolom, nem lesz könnyű meccs sem itthon, sem kint … A kulcs, mint mindig a védekezésünk lesz. De támadásban is oda kell figyelnünk, mert nagyon sok variációban játszanak. Agresszívak védekezésben, különösen a kettesek környékén. Azt gondolom, hogy nagyon okosan kell játszanunk támadásban és uralnunk kell a játékot végig!” – adott némi ”taktikai tájékoztatót” is a hazaiak mestere, ugyancsak a handballveszprem.hu-nak.
A két csapat még hibátlan hazai bajnokságában, legutóbb a Telekom a Tatabányát győzte le 41–32-re, a Dinamo Focsaniban szerezte meg a pontokat (41–34).

Kapcsolódó

Veszprém–Dinamo kupamúlt

Összesen: 4 mérkőzés, 3 Veszprém-győzelem, 0 döntetlen, 1 Dinamo-siker, 151–117-es gólkülönbség. Veszprémben: 2 / 2–0–0 / 84–59. A legelső mérkőzés: MKB Veszprém KC–Dinamo Baumit Bucuresti 37–27 (20–13), Veszprém, 2005. 10. 8., BL-csoportkör. A legutóbbi mérkőzés: Telekom Veszprém KC–CS Dinamo Bucuresti 47–32 (22–15). Veszprém, 2021. 12. 2., BL-csoportkör.

AALBORG–KIELCE (B-csoport)

Mint említettük, a Barca mellett az Aalborg a csoport másik négypontos együttese. A legutóbbi döntős Kielce viszont elvesztette a múlt hét meccsét a címvédő katalánok ellen. Eddigi négy mérkőzésük mindegyikét a lengyel csapat nyerte meg, igaz, legutóbbi összecsapásuk négy évvel ezelőtt történt.
Első két mérkőzésén az Aalborgban az újonnan érkezett Mikkel Hansen már 16 gólt szerzett. A dán bajnokságban a csapat elveszítette első pontját a a Bjerringbro/Silkeborg elleni 29–29-cel, a Kielce viszont sorozatban negyedik meccsét nyerte meg a lengyel ligában a Kwidzynben produkált 35–30-cal.
„Az Aalborgnak nagyon erős csapata van. Nemrég szerződtek olyan nagy sztárokat, mint Mikkel Hansen és Aron Palmarsson, de már korábban is nagyon jó felállásuk volt. A legmagasabb szintű egyéniségeik vannak, különösen Hansen, aki a kézilabda történetének egyik legjobb játékosa. Tudjuk, hogy nagyon nehéz lesz, ezért jól fel kell készülnünk” – mondta  Daniel Dujshebaev, a hazaiak egyik nagy erőssége  az EHF BL-honlapjának.

FÉRFI KÉZILABDA BL, csoportkör, 3. forduló. Sport1 18:00 Telekom Veszprém KC–CS Dinamo Bucuresti (kommentátor: Bartha Zoltán, szakkommentátor: Császár Gábor, riporter: Fülöp Marcell, műsorvezető: Fazekas Erzsébet, szakértő: Borsos Attila és Deli Rita); Sport1 20:30 Aalborg Handbold–Lomza Industria Kielce (kommentátor: Méhes Gábor, szakkommentátor: Borsos Attila, műsorvezető: Fazekas Erzsébet, szakértő: Deli Rita)