Kézilabda klub-vb élőben a Sport TV-n • SportTV

Kézilabda klub-vb élőben a Sport TV-n

2022. 09. 29. 15:52    
Olvasási idő: < 1 perc

A Sport TV-n lesz látható az október közepén Szaúd-Arábiában zajló kézilabda-klubvilágbajnokság, amelynek elkészítették a csoportbeosztását.

Elkészítették a 15. IHF Super Globe, a férfiak klubvilágbajnokságának csoportbeosztását. A rekordlétszámú 12 csapatot négy darab hármas csoportba sorolták, minden trióból az elsők kerülnek az elődöntőbe, a másodikak az 5-8. helyért folytatják, a harmadikak pedig a 9-12. pozícióért küzdenek tovább az október 18-23. között a szaúdi Dammamban zajló viadalon.

A sorsoláson a rendező Mudar csapatának képviselője az 1. és a 3. kalap kisorsolását követően kiválaszthatta, együttese hova kerüljön. Mohamed Habib al-Szaffar menedzser a B-csoportot választotta, amelyben az Afrikai Szuperkupa-győztes, egyiptomi al-Ahli, valamint az Európa-liga nyertese, a Benfica szerepel. A portugál gárda mellett Európát a Bajnokok Ligája-győztes Barcelona, a BL-döntős Kielce és a klubvilágbajnokság címvédője, a Magdeburg képviseli.

A klubvilágbajnokság csoportbeosztása

A-csoport: Magdeburg (német), Sydney Uni (ausztrál), Haledzs (szaúdi). B-csoport: al-Ahli (egyiptomi), Mudar (szaúdi), Benfica (portugál). C-csoport: Taubaté (brazil), al-Kuvait (kuvaiti), Kielce (lengyel). D-csoport: Barcelona (spanyol), Ministros (mexikói), Espérance de Tunisz (tunéziai)

A Sport TV élőben közvetíti a klubvilágbajnokságot.